Annonce
Østjylland

At skabe er at lære

11-årige Amalie Gjørret, 10-årige Amanda Ericon Andersen og 11-årige Julia Bønneløkke har arbejdet med den svære opgave, at bruge deres fantasi. Det er der både kommet en bog og et teaterstykke udaf. Foto: Søren Sohn

På Rudolf Steiner-skolens SFO har tre piger i løbet af de seneste par uger lært hvordan en simpel ide kan føre store ting med sig - og hvor vigtigt det er at bruge sin fantasi.

Annonce

Vi kiggede forbi Steinerskolens SFO for at finde ud af, hvordan en henkastet bemærkning om en papegøje kunne udvikle sig til en teaterforestilling og en illustreret pixibog med titlen Pige og papegøjen.

»Oprindelig ville vi gerne lave en film. Det blev så til en teaterforestilling og siden til en bog, som publikum fik med sig efter forestillingen,« fortæller 11-årige Amalie Gjørret, 11-årige Julia Bønneløkke og 10-årige Amanda Ericon Andersen.

Teaterforestillingen fandt sted ved steinerskolens årlige julebazaar forrige lørdag, hvor pigerne optrådte to gange for skolens lærere, klassekammerater og forældre. Et arrangement, hvor overskuddet går til vedligeholdelse af skolens bygning.

Fernando
Ideen til historien opstod, da sfoens argentinskfødte pædagogmedhjælper Fernando Larguia, kom til at tale om papegøjer.

Denne bemærkning greb pigerne og udviklede til en historie om pigen Sofie, der ønsker sig en papegøje.

»Det har været sjovt at arbejde med historien og forestillingen var en stor succes. Det var rigtig sjovt at optræde. Vi havde lavet en masse flotte rekvisitter, som Fernando hjalp os med at lave ud af genbrugsting«, fortæller pigerne om pædagogmedhjælperen Fernando, der blandt børnene også kaldes fandago.

Den kreative argentiner er også en dygtig kunstner med talent for at skabe alverdens ting af genbrugsvarer. En evne, han bruger både i sit arbejde som kunstner, men også til at lære børnene om vigtigheden af at bruge deres fantasi.

»Alle nye ideer opstår jo ved fantasiens hjælp. Mennesket drømte jo om at flyve allerede århundredet før, muligheden opstod. Derfor er det vigtigt at lære børn at bruge deres fantasi og holde den evne ved lige, da fremskridt kræver fornyelse og evnen til at fantasere«, fortæller han, mens han tilføjer, at pigerne minder lidt om papegøjer. De snakker hele tiden.

Fantasien
Fernando Larguia understreger, at han forsøger, at stimulere børnenes fantasi ved hjælp af små hverdagsting.

Om det er en toiletrulle, han hjælper børnene med at forvandle til en farvestrålende papegøje, eller en simpel historie-ide, han lader børnene løbe med, så er målet det samme:

»De lærer ved at skabe. Derfor skal man hjælpe børnene med at finde en måde, hvor de kan udtrykke deres kreativitet uden alt for megen indblanding. Jeg hjælper dem bare med at give et skub i den rigtige retning. Og det har gjort mig meget stolt at se det endelige resultat«, fortæller pædagogmedhjælperen, der også involverede sin søn »lille Fernando« i projektet.

Amalie Gjørret, Amanda Ericon Andersen og Julia Bønneløkke har sammen med argentinskfødte pædagogmedhjælper Fernando Larguia skrevet et teaterstykke og en bog om pigen Sofie, der ønsker sig en papegøje. Foto: Søren Sohn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Alarm 112

Politiet fortsætter med at lede efter Jane Møller ved Brabrandsøen: - Tekniske spor peger i den retning

Annonce