Annonce
Østjylland

At skabe er at lære

11-årige Amalie Gjørret, 10-årige Amanda Ericon Andersen og 11-årige Julia Bønneløkke har arbejdet med den svære opgave, at bruge deres fantasi. Det er der både kommet en bog og et teaterstykke udaf. Foto: Søren Sohn

På Rudolf Steiner-skolens SFO har tre piger i løbet af de seneste par uger lært hvordan en simpel ide kan føre store ting med sig - og hvor vigtigt det er at bruge sin fantasi.

Vi kiggede forbi Steinerskolens SFO for at finde ud af, hvordan en henkastet bemærkning om en papegøje kunne udvikle sig til en teaterforestilling og en illustreret pixibog med titlen Pige og papegøjen.

»Oprindelig ville vi gerne lave en film. Det blev så til en teaterforestilling og siden til en bog, som publikum fik med sig efter forestillingen,« fortæller 11-årige Amalie Gjørret, 11-årige Julia Bønneløkke og 10-årige Amanda Ericon Andersen.

Teaterforestillingen fandt sted ved steinerskolens årlige julebazaar forrige lørdag, hvor pigerne optrådte to gange for skolens lærere, klassekammerater og forældre. Et arrangement, hvor overskuddet går til vedligeholdelse af skolens bygning.

Fernando
Ideen til historien opstod, da sfoens argentinskfødte pædagogmedhjælper Fernando Larguia, kom til at tale om papegøjer.

Denne bemærkning greb pigerne og udviklede til en historie om pigen Sofie, der ønsker sig en papegøje.

»Det har været sjovt at arbejde med historien og forestillingen var en stor succes. Det var rigtig sjovt at optræde. Vi havde lavet en masse flotte rekvisitter, som Fernando hjalp os med at lave ud af genbrugsting«, fortæller pigerne om pædagogmedhjælperen Fernando, der blandt børnene også kaldes fandago.

Den kreative argentiner er også en dygtig kunstner med talent for at skabe alverdens ting af genbrugsvarer. En evne, han bruger både i sit arbejde som kunstner, men også til at lære børnene om vigtigheden af at bruge deres fantasi.

»Alle nye ideer opstår jo ved fantasiens hjælp. Mennesket drømte jo om at flyve allerede århundredet før, muligheden opstod. Derfor er det vigtigt at lære børn at bruge deres fantasi og holde den evne ved lige, da fremskridt kræver fornyelse og evnen til at fantasere«, fortæller han, mens han tilføjer, at pigerne minder lidt om papegøjer. De snakker hele tiden.

Fantasien
Fernando Larguia understreger, at han forsøger, at stimulere børnenes fantasi ved hjælp af små hverdagsting.

Om det er en toiletrulle, han hjælper børnene med at forvandle til en farvestrålende papegøje, eller en simpel historie-ide, han lader børnene løbe med, så er målet det samme:

»De lærer ved at skabe. Derfor skal man hjælpe børnene med at finde en måde, hvor de kan udtrykke deres kreativitet uden alt for megen indblanding. Jeg hjælper dem bare med at give et skub i den rigtige retning. Og det har gjort mig meget stolt at se det endelige resultat«, fortæller pædagogmedhjælperen, der også involverede sin søn »lille Fernando« i projektet.

Amalie Gjørret, Amanda Ericon Andersen og Julia Bønneløkke har sammen med argentinskfødte pædagogmedhjælper Fernando Larguia skrevet et teaterstykke og en bog om pigen Sofie, der ønsker sig en papegøje. Foto: Søren Sohn
Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce