Annonce
Debat

At uddanne flere sygeplejersker er langt fra nok

På kant: Regeringen og sundhedsministeren bliver nødt til at forholde sig til, at der mangler flere sygeplejersker på sygehusene. NU! Ja, faktisk er manglen på sygeplejersker nok det største problem i sundhedsvæsenet.

I regeringens reform er der udelukkende langt op til, at flere sygeplejersker skal uddannes, og det kan selvfølgelig hjælpe på problemet på sigt, men hvad gør vi nu?

Dag efter dag hører vi om frustrerede sygeplejersker, som ikke kan udføre det job, som de har uddannet sig til, som ikke kan give patienterne den omsorg, som de har brug for – og derfor er der brug for handling.

Et faktum er, at alt for mange sygeplejesker falder fra. 25 pct. af dem, der begynder på sygeplejestudiet, gør aldrig studiet færdigt, og hver tiende af dem, der i dag er uddannet sygeplejerske, arbejder udenfor det offentlige.

Det skal der rettes op på, så vi kan få flere sygeplejersker også på kort sigt. Dansk Sygeplejeråd og Sygeplejestuderendes Landssammenslutning foreslår, at stoppe omprioriteringsbidraget på professionsuddannelser med det samme, at indføre en mentorordning til alle nyuddannede sygeplejersker, og at der indføres nationale standarder for undervisning i medicinhåndtering.

Kære regering – I kan lige nå at vise jeres værd, inden valget udskrives. Der er brug for, at I handler – ikke i morgen, men nu!

Annonce
Nanna Bonde
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce