x
Annonce
Læserbrev

At vi oplever et pres på skoler og pasning, skal vi hilse velkomment

I kan med god samvittighed både flytte adresse til Skanderborg Kommune og få de børn, I ønsker. Vi tager udfordringerne med pasning og skole på os.

Vi skal bruge 800 millioner kroner til nye mursten, hvis ikke vi gør noget indenfor børne- og undervisningssektoren her i Skanderborg Kommune frem mod 2036.

Det er mange penge, men i undervisnings- og børneudvalgets investeringsoversigt frem mod 2029 er der allerede afsat cirka 500 millioner kroner, så vi var forberedte på, at vi står foran store investeringer og havde taget handling derpå.

De sidste 300 millioner kroner over årene 2029-2036 bør ikke være uoverkommeligt at finde via omstrukturering og almindelige investeringer i disse år, hvis da ikke statsminister Mette Fredriksen og Astrid Krag snupper pengene i udligningsspillet og flere til forinden.

Men når vi skal investere eksempelvis i børnehaver, bør vi nok overveje at indbygge en vis fleksibilitet, så vi kan omrokere, når behovet flytter sig. Og samtidig vil en del af presset kunne opblødes ved at tænke naturbørnehaver og dagplejen ind i løsningen.

På samme måde med skolerne, hvor der i skolerapporten fremgår, at der mangler lokaler i Ry, Låsby og Galten. Her er det nok ikke alle steder, at der kun skal opstilles mursten. Måske bør der også indgå noget mobilt byggeri, som kan flyttes, når presset aftager.

For i Skanderborg står der i dag cirka 10 klasselokaler tomme, og lad det på en eller anden måde være en læring om, at et elevpres den "ene dag" kan være afløst af det modsatte "næste dag".

At vi oplever et pres på skoler og pasning, skal vi hilse velkomment og dermed en stor velkomst til jer, der er flyttet her til Skanderborg Kommune. Nogle gange kan man næsten få det indtryk, at det er jer, som skal kanøfles for vores udfordringer.

I kan med god samvittighed både flytte adresse til Skanderborg Kommune og få de børn, I ønsker. Vi tager udfordringerne med pasning og skole på os.

Søren Erik Pedersen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce