Annonce
AGF

Atletikken jubler også: - Det er en rigtig god dag for Aarhus

Sara Slott Petersen og Aarhus 1900 kan se frem til en mere beskeden atletikbane i fremtiden. Arkivfoto: REUTERS/Dylan Martinez

ATLETIK: Aarhus 1900 og atletikken har noget uforskyldt været den onde part i stadiondebatten i Aarhus, hvor løbebanen har fået fodboldtilskuere til at se rødt.

Men nu slipper løbere, højdespringere og deslige for at blande sig med fodboldfolket. I den nye helhedsplan Kongelunden, der blev præsenteret mandag på rådhuset, er der lagt op til, at 1900 får sin egen løbebane med beskedne tilskuerpladser i nærheden af hvor den nuværende ligger, som altså om få år forsvinder når der bliver bygget et nyt fodboldstadion.

- Jeg synes, det er en stor dag for Aarhus, en stor dag for idrætten og en stor dag for hele området. Det er fantastisk, siger Lars Nielsen, der er cheftræner i Aarhus 1900.

- For vores eget vedkommende er det her dét, vi har drømt om. At vi kan blive i området, så vi fastholder atletikken i miljøet. Det er rigtig dejligt. Og det ser ud til, at det samarbejde, vi har haft med de øvrige interessenter i området bliver videreført. Så der er ikke noget der gør, at vi ikke skal rende rundt med armene over hovedet.

Der ligger endnu ikke en plan klar for atletikforholdene, men Lars Nielsen har ønsker, der er noget mere beskedne end de nuværende tilskuerfaciliteter:

- Hvis vi får et sted med 2000-3000 overdækkede tilskuerpladser så er vi dækket ind i forhold til de muligheder, vi har omkring landskampe, internationale mesterskaber så som junior-VM, EM-U23 og så videre.

- Placeringen - så længe det er i området - er der mange muligheder for, og det er svært at sige på nuværende tidspunkt hvordan vi får tingene til at gå op, siger Lars Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Liveblog: Midtjyderne virker stadig rystede over AGF chokstart i anden halvleg

Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce