Annonce
AGF

Atletikken jubler også: - Det er en rigtig god dag for Aarhus

Sara Slott Petersen og Aarhus 1900 kan se frem til en mere beskeden atletikbane i fremtiden. Arkivfoto: REUTERS/Dylan Martinez
Annonce

ATLETIK: Aarhus 1900 og atletikken har noget uforskyldt været den onde part i stadiondebatten i Aarhus, hvor løbebanen har fået fodboldtilskuere til at se rødt.

Men nu slipper løbere, højdespringere og deslige for at blande sig med fodboldfolket. I den nye helhedsplan Kongelunden, der blev præsenteret mandag på rådhuset, er der lagt op til, at 1900 får sin egen løbebane med beskedne tilskuerpladser i nærheden af hvor den nuværende ligger, som altså om få år forsvinder når der bliver bygget et nyt fodboldstadion.

- Jeg synes, det er en stor dag for Aarhus, en stor dag for idrætten og en stor dag for hele området. Det er fantastisk, siger Lars Nielsen, der er cheftræner i Aarhus 1900.

- For vores eget vedkommende er det her dét, vi har drømt om. At vi kan blive i området, så vi fastholder atletikken i miljøet. Det er rigtig dejligt. Og det ser ud til, at det samarbejde, vi har haft med de øvrige interessenter i området bliver videreført. Så der er ikke noget der gør, at vi ikke skal rende rundt med armene over hovedet.

Der ligger endnu ikke en plan klar for atletikforholdene, men Lars Nielsen har ønsker, der er noget mere beskedne end de nuværende tilskuerfaciliteter:

- Hvis vi får et sted med 2000-3000 overdækkede tilskuerpladser så er vi dækket ind i forhold til de muligheder, vi har omkring landskampe, internationale mesterskaber så som junior-VM, EM-U23 og så videre.

- Placeringen - så længe det er i området - er der mange muligheder for, og det er svært at sige på nuværende tidspunkt hvordan vi får tingene til at gå op, siger Lars Nielsen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce