x
Annonce
Aarhus

Atomdrevet fransk hangarskib kommer stadig til Aarhus: Men dropper events på skibet

Det franske hangarskib er den franske flådes kronjuvel. Foto: Henning Bagger
Det franske hangarskib, Charles de Gaulle, lægger efter planen til havn i Aarhus 29. marts.

AARHUS: I slutningen af marts kommer et af verdens største hangarskibe, Charles de Gaulle, efter planen forbi Aarhus Havn.

Det gør den i forbindelse med en træningsmission med den danske fregat Niels Juel. Her skal de lave nogle forsvarsøvelser, og planen var tidligere også at holde nogle events på skibet. Det bliver dog ikke til noget nu.

Man skal nemlig ikke forvente at kunne komme om bord på det imponerende hangarskib. Der bliver ikke åbent for hverken offentligheden eller de begivenheder, der tidligere var planlagt.

- Så vidt vi forstår, så er alle officielle arrangementer om bord på Charles de Gaulle aflyst på grund af coronavirus, da de ikke ikke har et anerkendelsesværdigt formål som forsvarsøvelser og lignende, siger Nicolai Krøyer, kundechef for Aarhus Havn.

Dermed vil det kun være muligt at nyde synet af hangarskibet, der har plads til 2.000 mand og vejer op mod 40.500 ton, på afstand nede ved havnen.

Forsvarsministeriet vil hverken be- eller afkræfte om hangarskibet kommer til Aarhus, men fortæller, at der er drøftelser om det i disse dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce