Annonce
Sport

Atypisk kampdag: Danske spillere vil ikke følge Island

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
De danske landsholdsspillere fokuserer på egen kamp. Ikke på om Island besejrer Ungarn i det vigtige EM-opgør.

De danske håndboldherrer har en noget anderledes kampdag i vente, for de ved reelt ikke, om de har noget at spille for onsdag aften mod Rusland.

Forinden er Island i kamp mod Ungarn, og alt andet end en islandsk sejr vil slukke de danske drømme om en plads i mellemrunden ved EM.

Det får dog ikke de danske håndboldherrer til at følge med i kampen undervejs, fortæller anfører Niklas Landin.

- Jeg gør ikke. Det tror jeg ikke, at der er nogen spillere, der gør. De starter 18.15, og vi spiller 20.30, så vi vil være på vej til kamp.

- Vi kan ikke rigtig gøre noget. Om vi kigger eller ikke kigger, er sådan set underordnet, siger målmanden.

Selv om der er en verden til forskel på at spille for æren og have mulighed for at holde sig i live i turneringen, skal dagen forløbe som alle andre, mener bagspilleren Mads Mensah Larsen.

- Det bliver en almindelig opladning. Så må vi se, hvor meget der er at spille for, når vi kommer ud i hallen. Som minimum skylder vi os selv at få lukket det ordentligt ned, så man ikke gør det unødigt træls, siger Rhein-Neckar Löwen-profilen.

Modsat de danske spillere siger landstræner Nikolaj Jacobsen, at man ikke kan undgå at have et øje på, om islændingene hjælper danskerne på vej.

- Det bliver en lang dag ligesom alle de andre, men det er da klart, at man kigger lidt ekstra på kamp et.

- Selvfølgelig vil vi følge den undervejs, for det bliver jo to forskellige kampe for os med det ene eller andet resultat, siger Jacobsen.

Hvis Island vinder med mere end et mål mod Ungarn, er hovedregningen simpel for det danske landshold. I så fald vil en dansk sejr over Rusland føre til dansk avancement.

Vinder Island med et mål, skal danskerne selv vinde med mindst to mål for at være sikre på at gå videre. Dermed ved danskerne på forhånd, hvad de skal gå efter, når de indtager gulvet i Malmö Arena.

Men det ser Nikolaj Jacobsen ikke som en entydig fordel.

- Både og. Du kunne også bare gå ind og spille, når det er så få mål, det drejer sig om. Så har det ikke den store betydning, vil jeg sige, påpeger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Aarhus

32-årig fængslet i kidnapningssag: To personer bortført med køller og pistoler

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];