Annonce
Erhverv

AU: Vi forstår dilemmaet

AU Iværksættere møder ofte dilemmaet fra studerende, der har svært ved at få tiden til at slå til, hvis man både vil studere og skabe forretning

AARHUS: På Aarhus Universitet kan Morten Mindegaard Munch sagtens genkende dilemmaet. Han sidder universitets afdeling AU Iværksættere og rådgiver netop studerende om, hvordan de skal håndtere situationen, hvis de har begge hænder fulde af både studier og forretningskoncepter.

- Jeg vil vurdere, at op imod 100 studerende kender til det her dilemma, og jeg rådgiver ofte studerende til at finde en løsning, så de kan overkomme begge dele. Jeg kan sagtens se, at det kan være svært at håndtere presset, men vi hjælper gerne med at udskyde eksaminer, så de studerende opnår deres ESTC-point. I Textas tilfælde er det en rigtig god plan at fuldføre sin bachelor og så tage et års pause, siger Morten Mindegaard Munch.

Xenia Duffy Obel, er rådgiver for Iværksætteri & Startup på AU Studentervæksthus/AU Incubator.

- Vores rådgivning er altid individuel og altid fokuseret på, hvad der er det rigtige for den enkelte studerende og virksomhedens udvikling. Vi tilbyder mange forskellige løsninger for de studerende, som kan gøre det nemmere for dem at få tid og plads til det hele. For de tre fra Texta har vi været meget opmærksomme på at give dem individuel sparring, da vi ville være sikre på, at det var det rigtige valg for dem alle tre. De er meget forskellige og har forskellige grunde til, at orloven er det rette valg for dem, siger Xenia Duffy Obel.

Samtidig påpeger Xenia Duffy Obel, at Texta er en unik case, da de har etableret virksomheden, før de startede på universitetet.

- De har kørt virksomhed og bachelorstudie på fuld tid begge dele sideløbende, og alle tre er meget unge. Derfor giver det rigtigt god mening, at de gerne vil give det et år med fuldt fokus på deres virksomhed nu og så vende tilbage til studiet om et år. Ingen af dem har tidligere taget et 'fjumreår. De er gået den lige vej og har klaret sig godt på deres bachelorstudie alle tre, selvom de har brugt rigtigt mange timer på at bygge virksomheden op.

- Så det korte svar - vi hører tit om problematikken - men det er reelt kun et problem for de meget succesrige iværksættere. For langt de fleste kan det fint lade sig gøre at starte virksomhed under studiet - faktisk er det ofte helt ideelt i forhold til tid, personlig økonomi med mere, siger Xenia Duffy Obel.

Texta og Webrush

Texta har kontor i Jægergårdsgade og leverer webtekster, virksomhedsbeskrivelser, produktbeskrivelser, blogindlæg til hjemmesider og webshops for virksomheder og private.Læs mere på www.texta.dk

Webrush tilbyder en abonnementsordning på levering af en bambustandbørste for 29 kroner, og man kan selv bestemme, hvor tit man ønsker at få tandbørsten tilsendt.

Læs mere på www.webrush.dk

Satser på begge heste

I Chicago sidder 26-årige Gustav Winding og skriver på sit kandidatspeciale i international økonomi. Han afleverer sit speciale på Aarhus Universitet til sommer.

De seneste to år har han etableret virksomheden webrush.dk, der tilbyder en abonnementsløsning på bæredygtige tandbørster af bambus.

Han satser i modsætning til Texta-drengene på begge heste og fuldfører sit kandidatstudium sideløbende med iværksættereventyret.

- I den ideelle verden satsede jeg udelukkende på forretningen, for det er det, jeg altid har drømt om. Men ved at gennemføre mit studium kan jeg altid gå i en anden og mere sikker retning, hvis min forretning går galt, siger Gustav Winding.

Det ser dog ikke sådan ud. Gustav Winding satser på at kunne leve af forretningen allerede i løbet af det kommende år. Han er godt i gang med at sælge projektet ind til blandt andet hoteller, så han kan opnå større volumen i salget.

- Dybest set ville jeg ønske, at jeg satsede alt på forretningen. Jeg har altid drømt at få min egen forretning, siden jeg solgte jordbær som dreng, men jeg vælger det sikre og gør min uddannelse færdig, siger Gustav Winding.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Erhverv

Klimaduks i en CO2-tung branche: Dania Connect går efter CO2-neutral containertransport, selvom kunderne endnu ikke står klar

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce