Annonce
Gear

Audi klar med A6 som plug-in-hybrid

Den firehjulstrukne Audi A6 55 TFSI e Quattro klarer 53 km på ren strøm. Batteriet tager to og en halv time om at lade op fra tomt til fuldt. Foto: Audi
Den nye Audi A6 plug-in-hybrid med 367 hk, firehjulstræk og en elektrisk rækkevidde på 53 kilometer er den seneste i rækken af nye opladningshybrider fra mærket.
Annonce

Den er lagt op til firehjulstræk og masser af moment, når Audi snart lancerer A6 som opladningshybrid. Den store model følger en stribe nye plug-in-hybrider fra mærket med de fire ringe.

Audi søsætter nemlig fem nye modeller, hvor en benzin- og elmotor spiller sammen, og som kan lades op i elnettet, her i løbet af 2019.

Modellen i A6-rækken hedder A6 55 TFSI e Quattro. Her fungerer en 2,0-liter TFSI-benzinmotor på 252 hk sammen med en elmotor på 105 kW og Quattro-firehjulstrækket. Det giver en samlet effekt på 367 hk, mens bilen kan køre 53 kilometer på ren strøm. Det rækker til en acceleration fra 0 til 100 på 5,6 sekunder, mens topfarten er 250 kilometer i timen.

Her er ikke alene kræfter til acceleration og overhalinger, men også flere muskler at sætte i gang med. Det maksimale system-moment på hele 500 Nm hentes således allerede ved 1250 omdr./min. Rækkevidden sikres via et batteri på 14,1 kWh, som er integreret under bagagerumsbunden og som fodrer elmotoren.

Audis plug-in-hybrider

Alle opladningshybriderne fra Audi har betegnelsen ”TFSI e”. De findes nu i modelrækkerne A6, A7, A8, Q5 og Q7.
Annonce

Intelligent navigation

Undervejs kan føreren vælge mellem tre indstillinger. Det er ”EV”, som kun er til elektrisk kørsel, “Hybrid”, som er den effektive kombination af begge drivlinjer, og “Hold”, som sparer på batteriet.

I "Hybrid"-mode spiller bilens vekselvirkning mellem el- og benzindrift sammen med navigationsanlæggets rute og online-trafikinformationer, kørestil samt kamera og radar. Det betyder, at systemet afgør, om motoren skal være i gang, i friløb eller for eksempel i eldrift.

Med en lader på 7,4 kW kan bilen oplades på to en halv time. Denne del kan styres fra telefonen med MyAudi-appen, som også kan kontrollere klimaanlægget, der fungerer sammen med en varmepumpe, som bruger spildvarmen fra de elektriske komponenter.

Den nye A6 55 TFSI e Quattro søsættes herhjemme i starten af 2020. Danske priser og udstyr kendes endnu ikke.

Den store plug in-hybrid har en system-ydelse på 367 hk og klarer 0-100 km/t. på 5,6 sek. Foto: Audi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce