Annonce
Gear

Audi klar med A6 som plug-in-hybrid

Den firehjulstrukne Audi A6 55 TFSI e Quattro klarer 53 km på ren strøm. Batteriet tager to og en halv time om at lade op fra tomt til fuldt. Foto: Audi
Den nye Audi A6 plug-in-hybrid med 367 hk, firehjulstræk og en elektrisk rækkevidde på 53 kilometer er den seneste i rækken af nye opladningshybrider fra mærket.

Den er lagt op til firehjulstræk og masser af moment, når Audi snart lancerer A6 som opladningshybrid. Den store model følger en stribe nye plug-in-hybrider fra mærket med de fire ringe.

Audi søsætter nemlig fem nye modeller, hvor en benzin- og elmotor spiller sammen, og som kan lades op i elnettet, her i løbet af 2019.

Modellen i A6-rækken hedder A6 55 TFSI e Quattro. Her fungerer en 2,0-liter TFSI-benzinmotor på 252 hk sammen med en elmotor på 105 kW og Quattro-firehjulstrækket. Det giver en samlet effekt på 367 hk, mens bilen kan køre 53 kilometer på ren strøm. Det rækker til en acceleration fra 0 til 100 på 5,6 sekunder, mens topfarten er 250 kilometer i timen.

Her er ikke alene kræfter til acceleration og overhalinger, men også flere muskler at sætte i gang med. Det maksimale system-moment på hele 500 Nm hentes således allerede ved 1250 omdr./min. Rækkevidden sikres via et batteri på 14,1 kWh, som er integreret under bagagerumsbunden og som fodrer elmotoren.

Annonce

Audis plug-in-hybrider

Alle opladningshybriderne fra Audi har betegnelsen ”TFSI e”. De findes nu i modelrækkerne A6, A7, A8, Q5 og Q7.

Intelligent navigation

Undervejs kan føreren vælge mellem tre indstillinger. Det er ”EV”, som kun er til elektrisk kørsel, “Hybrid”, som er den effektive kombination af begge drivlinjer, og “Hold”, som sparer på batteriet.

I "Hybrid"-mode spiller bilens vekselvirkning mellem el- og benzindrift sammen med navigationsanlæggets rute og online-trafikinformationer, kørestil samt kamera og radar. Det betyder, at systemet afgør, om motoren skal være i gang, i friløb eller for eksempel i eldrift.

Med en lader på 7,4 kW kan bilen oplades på to en halv time. Denne del kan styres fra telefonen med MyAudi-appen, som også kan kontrollere klimaanlægget, der fungerer sammen med en varmepumpe, som bruger spildvarmen fra de elektriske komponenter.

Den nye A6 55 TFSI e Quattro søsættes herhjemme i starten af 2020. Danske priser og udstyr kendes endnu ikke.

Den store plug in-hybrid har en system-ydelse på 367 hk og klarer 0-100 km/t. på 5,6 sek. Foto: Audi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce