Annonce
AGF

Auktion over AGF-medaljer kom flyvende fra start: Flo, Piechnik, Vilstrup er blandt ni mulige sælgere

AGFs Thomas Thorninger, Nocko Jokovic, Dennis Siim og Lennart Bak hilser tilhængerne efter pokalfinalesejren over Brøndby i 1996. Bagved ses også Lars Winsfeld og Torben Piechnik. Nu har en tidligere AGF'er sat sin medalje fra sejren på auktion. Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix
Der gik ikke mange minutter, før det første bud på tre AGF-medaljer - vundet af en endnu anonym spiller - faldt. Århus Stiftstidende giver her navnene på de ni spillere, der kan være sælgeren.

FODBOLD: Stiften.dk kunne tirsdag fortælle, at en tidligere AGF'er, der foreløbig ønsker at være anonym, har besluttet at sælge sine tre medaljer, der blev vundet i forbindelse med AGF's seneste glansperiode i midten af 1990'erne.

Onsdag klokken 10.24 åbnede auktionen så i Facebook-gruppen 'AGF Ting - Køb/Salg/Bytte'. Mindstebud var på forhånd sat til 10.000 kroner, og efter bare 14 minutter faldt det første bud. Siden er det gået hurtigt, og bare 35 minutter inde i auktionen lød højeste bud på 21.000 kroner.


Annonce

Det er dags dato de seneste medaljer AGF har vundet i DBU regi, og er naturligvis et helt exceptionelt samlerobjekt fra en helt særlig tid i moderne AGF historie.


Medaljern,e der er sat på auktion, er guldmedaljer i DBU Pokalen/Giro Cup samt sølv- og bronzemedaljer i Superligaen i 1995/96 og 1996/97.

- Det er dags dato de seneste medaljer AGF har vundet i DBU regi, og er naturligvis et helt exceptionelt samlerobjekt fra en helt særlig tid i moderne AGF historie, hedder det i Facebook-opslaget.

Arkiverne røber en smule

Sælgeren af medaljesamlingen ønsker som sagt at forblive anonym, indtil auktionen er afsluttet. Hans identitet vil imidlertid blive afsløret, når auktionen er slut.

Auktionen er i gang og der er allerede faldet mange bud på medaljerne. Privatfoto

I Facebook-opslaget over auktionen afsløres det endvidere, at sælgeren deltog aktivt med spilletid i pokalfinalen i 1996, og at han opnåede et to-cifret antal kampe for AGF i sølvsæsonen i 1995/96 såvel som i bronzesæsonen i 1996/97. Der er altså tale om en spiller, som spillede en ikke uvæsenlig rolle på AGFs 1. hold i disse år.

Århus Stiftstidende har efterfølgende været en tur i arkiverne og analyseret sit frem til, at der kan være tale om ni spillere - nemlig Lars Winfeld, Torben Piechnik, Lennart Bak, Stig Tøfting, Gunner Lind, Dennis Siim, Johnny Vilstrup, Thomas Thorninger eller Håvard Flo.

Stig Tøfting satte ekstra gang i AGF's fans med sit mål til 2 - 0 lige inden pausen. Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix

Ifølge Facebook-opslaget får vinderen af auktionen mulighed for at møde spilleren ved overdragelse af og betaling for medaljerne, som sker efter aftale mellem spilleren og vinderen af auktionen. Her kan der eventuelt tages billeder sammen med spilleren, og få en sludder om den særlige AGF-tid for 23-24 år siden.

Auktionen slutter fredag 10. juli klokken 20.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce