Annonce
AGF

Auktion over AGF-medaljer kom flyvende fra start: Flo, Piechnik, Vilstrup er blandt ni mulige sælgere

AGFs Thomas Thorninger, Nocko Jokovic, Dennis Siim og Lennart Bak hilser tilhængerne efter pokalfinalesejren over Brøndby i 1996. Bagved ses også Lars Winsfeld og Torben Piechnik. Nu har en tidligere AGF'er sat sin medalje fra sejren på auktion. Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix
Der gik ikke mange minutter, før det første bud på tre AGF-medaljer - vundet af en endnu anonym spiller - faldt. Århus Stiftstidende giver her navnene på de ni spillere, der kan være sælgeren.
Annonce

FODBOLD: Stiften.dk kunne tirsdag fortælle, at en tidligere AGF'er, der foreløbig ønsker at være anonym, har besluttet at sælge sine tre medaljer, der blev vundet i forbindelse med AGF's seneste glansperiode i midten af 1990'erne.

Onsdag klokken 10.24 åbnede auktionen så i Facebook-gruppen 'AGF Ting - Køb/Salg/Bytte'. Mindstebud var på forhånd sat til 10.000 kroner, og efter bare 14 minutter faldt det første bud. Siden er det gået hurtigt, og bare 35 minutter inde i auktionen lød højeste bud på 21.000 kroner.


Det er dags dato de seneste medaljer AGF har vundet i DBU regi, og er naturligvis et helt exceptionelt samlerobjekt fra en helt særlig tid i moderne AGF historie.


Medaljern,e der er sat på auktion, er guldmedaljer i DBU Pokalen/Giro Cup samt sølv- og bronzemedaljer i Superligaen i 1995/96 og 1996/97.

- Det er dags dato de seneste medaljer AGF har vundet i DBU regi, og er naturligvis et helt exceptionelt samlerobjekt fra en helt særlig tid i moderne AGF historie, hedder det i Facebook-opslaget.

Annonce

Arkiverne røber en smule

Sælgeren af medaljesamlingen ønsker som sagt at forblive anonym, indtil auktionen er afsluttet. Hans identitet vil imidlertid blive afsløret, når auktionen er slut.

Auktionen er i gang og der er allerede faldet mange bud på medaljerne. Privatfoto

I Facebook-opslaget over auktionen afsløres det endvidere, at sælgeren deltog aktivt med spilletid i pokalfinalen i 1996, og at han opnåede et to-cifret antal kampe for AGF i sølvsæsonen i 1995/96 såvel som i bronzesæsonen i 1996/97. Der er altså tale om en spiller, som spillede en ikke uvæsenlig rolle på AGFs 1. hold i disse år.

Århus Stiftstidende har efterfølgende været en tur i arkiverne og analyseret sit frem til, at der kan være tale om ni spillere - nemlig Lars Winfeld, Torben Piechnik, Lennart Bak, Stig Tøfting, Gunner Lind, Dennis Siim, Johnny Vilstrup, Thomas Thorninger eller Håvard Flo.

Stig Tøfting satte ekstra gang i AGF's fans med sit mål til 2 - 0 lige inden pausen. Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix

Ifølge Facebook-opslaget får vinderen af auktionen mulighed for at møde spilleren ved overdragelse af og betaling for medaljerne, som sker efter aftale mellem spilleren og vinderen af auktionen. Her kan der eventuelt tages billeder sammen med spilleren, og få en sludder om den særlige AGF-tid for 23-24 år siden.

Auktionen slutter fredag 10. juli klokken 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Se listen: Disse århusianske postnumre er hårdest ramt af coronaen

Østjylland

Adskillige anmeldelser om spøgelsesbilist på motorvejen: 21-årig anholdt i det forkerte spor

Annonce