Annonce
Østjylland

Auning-borger lancerer det første godkendte og genanvendelige stofmundbind i Danmark

De godkendte stofmundbind anvendes på helt samme måde som de kendte éngangmundbind. Her demonstrerer Kim Kristiansen, hvordan man tager det på. Foto: Annelene Petersen
Kim Kristiansen har fået eneforhandlingen i Norden af økologiske stofmundbind fra spansk producent. Mundbindet, der er godkendt efter de samme standarder som type 2 éngangsmundbindene, kan vaskes og genbruges 25 gange.
Annonce

Auning: De er fremstillet af økologiske materialer og således skånsomme ved naturen, de kan bruges mange gange, og samtidig opfylder de samme krav til effektiv bekyttelse mod virus, som kræves af såkaldt medicinske type 2 mundbind.

Kim Kristiansen fra Auning har for nylig fået eneforhandling i Norden af hygiejniske stofmundbind fra det spanske firma World Alive. De er ligesom de medicinske éngangsmundbind testet efter det spanske, regeringsudpegede standardiseringsorgan UNEs såkaldte EN 14683 standard og certificeret af AIJU, der er et spansk teknologisk institut med speciale i at teste produkter til børn. I modsætning til de kendte blå-hvide papirmasker kan de vaskes og genbruges mange gange.

Stofmundbindene er ikke godkendt til medicinsk brug, men deres evne til at stoppe virus er altså ifølge Kim Kristiansen testet efter samme kriterier, som anvendes ved test og godkendelse af de kendte type 2 éngangsmundbind.

- Vores stofmundbind er godkendt til kunne vaskes og genbruges 25 gange, men levetiden kan forlænges ved at lægge et filter ind i en lomme i masken. Herved genvinder den sin effektivitet, siger Kim Kristiansen.

Til hvert mundbind medfølger tre af disse filtre, men man kan købe flere ved siden af.

Annonce

Forhandler ved et tilfælde

At Kristiansen fra Auning overhovedet er blevet mundbinds-forhandler skyldes lidt af et tilfælde. Hans primære job er rollen som salgschef hos den randrusianske legetøjsproducent Zpiiel. Og det var i den rolle, at han kom i kontakt med Amy Holden, der står bag World Alive, som, inden corona-pandemien brød ud, også udelukkende opererede i legetøjsbranchen.

- Vores mundbind er både behageligere at have på, er mere miljøvenlige og samtidig lige så effektive værn mod virus som de medicinske éngangsbind, siger Kim Kristiansen. Foto: Annelene Petersen

- Både Amy og hendes mand blev smittet tidligt i coronakrisen og blev så syge, at de måtte indlægges, og det samme var tilfældet for flere af deres venner og familiemedlemmer. Spanien var hårdt ramt, og det blev påbudt - også for børn - at bære mundbind stort set overalt i det offentlige rum.


Vores stofmundbind er godkendt til kunne vaskes og genbruges 25 gange, men levetiden kan forlænges ved at lægge et filter ind i en lomme i masken. Herved genvinder den sin effektivitet.

Kim Kristiansen, indehaver af Minemundbind.dk


- Amy er både uddannet psykolog og biolog, og hun satte sig for at fremstille et effektivt mundbind, som også var bæredygtigt og kunne bruges af både børn og voksne, fortæller Kim Kristiansen.

Resultatet blev de mundbind, som han nu sælger i sin nyoprettede virksomhed Minemundbind.dk.

De vaskbare og genanvendelige mundbind fås i fire forskellige størrelser: til tre-fem-årige, til seks-ni-årige, til 10-12-årige og til voksne.

Annonce

Mere behagelige

Udover at være lige så effektive værn mod corona-virusset er de også mere behagelige at gå med end de kendte type 2 éngangsmundbind.

- I hvert fald er det, hvad jeg hører fra folk, som har prøvet dem, siger Kim Kristiansen og tilføjer, at flere brillebærere oplever, at brillerne ikke har samme tendens til at dugge til, når man bruger stofmundbindene som ved brug af éngangmundbind.

- Dertil kommer, at mange fortæller, at de lettere kan få vejret, når de bruger vores stofmundbind. Derfor er de rarere at have på i længere tid ad gangen, siger Kim Kristiansen.

Han afventer derfor spændt resultatet af en test af mundbindene, som i øjeblikket kører blandt nogle chauffører hos Aarhus Sporveje.

- Flere af chaufførerne har klaget over, at de bliver dårlige og får hovedpine af at skulle køre rundt med masker på, så jeg er da rigtig spændt på, hvad de siger til vores mundbind. Det ville jo være dejligt, hvis de kunne løse det problem, siger Kim Kristiansen, som også peger på et andet problem med de gængse éngangsmundbind.

Annonce

Beskytter miljøet

- De ender ikke altid i de dertil indrettede skraldespande. Mange vil have oplevet, at de ligger og flyder i naturen, hvilket ikke er godt, da de indeholder en masse mikroplast. Med vores godkendte stofmundbind løser man derfor også en ikke uvæsentlig udfordring for miljøet, siger Kim Kristiansen.

Mundbind fra Minemundbind.dk fås i flere farver og mønstre. Og til hvert bind medfølger tre filtre, som kan forlænge bindets levetid. Foto: Annelene Petersen

Prisen for et stofmundbind kan i øvrigt også godt konkurrere med det, man de fleste steder betaler for et type 2 éngangsmundbind.

Det koster 75 kroner og kan altså vaskes 25 gange uden, at det går ud over evnen til at beskytte mod virus. En hurtig omgang hovedregning fortæller, at det ender i en pris på tre kroner per gang, man anvender bindet, eller det samme som man de fleste steder betaler for et éngangsbind. Men hertil kommer, at man som nævnt ifølge Kim Kristiansen kan forlænge levetiden betragteligt ved at lægge filtre ind i en dertil indrettet lomme i mundbindet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce