Annonce
Byens Bedste

Aura Energi uddeler grøn pris på 200.000 kroner: Her er de tre nominerede

Mød de nominerede til Aura Energis grønne pris i artiklen herunder. Foto: Aura Energi
Mød de tre nominerede til Auras grønne pris, og bliv klogere på, hvordan de hver især gør deres for bæredygtighed og den grønne tankegang.

AARHUS: Når vi 12. november finder og hylder de bedste i Aarhus i 14 forskellige kategorier til dette års Byens Bedste, skal vi også uddele en særpris.

Prisen uddeles af Aura Energi og adskiller sig dermed en smule fra den øvrige konkurrence, for det er ikke århusianerne, der bestemmer, hvem der løber med trofæet. Det er en jury fra Aura Energi, der finder den endelige vinder.

Det er der en særlig grund til. Denne pris kommer med en pengepræmie på 200.000 kroner. Og prisen skal gives til et særligt grønt initiativ eller projekt, da meningen med prisen er at fremme den grønne tankegang.

Annonce

Vi har tidligere haft præsenteret de tre nominerede her på Stiften.dk, men har du glemt hvem det er, eller missede du en artikel, så kan du møde de tre nominerede herunder:

Boligforeningen Ringgården: Fra ghetto til grøn - arkitektonisk og energimæssig forvandling af 80'er bebyggelse

Boligforeningen Ringgårdens afdeling i Trige har gennemgået en omfattende renovering og modernisering. Blandt andet fordi, at afdelingen nu har fået solcelleanlæg og er blevet energirenoveret, er den indstillet til Auras grønne pris. Foto: Axel Schütt

Boligforeningen Ringgården har fra 2017 til slutningen af 2019 renoveret deres afdeling på Trige Parkvej, og herunder energirenoveret en del af boligerne. Der er blandt andet kommet nye solcelleanlæg, man lagrer overskudsenergien og man genanvender varmen fra spildevand.

Før renoveringen bestod bebyggelsen af seks boligblokke. I forbindelse med renoveringen er der tyndet ud i tre af blokkene, som dermed har fået karakter af seks punkthuse. Der er nu 153 boliger mod 190 boliger før.

- Det overordnede sigte med renoveringen var at give Trige Parkvej et kvalitetsmæssigt løft, så bebyggelsen appellerer til et bredere publikum end tidligere – blandt andet ved en mere varieret sammensætning af boligstørrelser- og typer, lyder det i begrundelsen for renoveringen.

Du kan læse mere om boligforeningens projekt ved at klikke her.

Textile Change

Vinder Textile Change, skal pengene bruges til at optimere driften fortæller medstifter Ditte Højland (i midten). Med sig i firmaet har hun Simon Rossen og Emma Hostrup (til højre). Foto: Axel Schütt

Tekstilindustrien er den anden mest forurenende industri på verdensplan. På verdensplan er det under 1 procent af alt tøj og tekstil, der genbruges. I Danmark brænder vi 50 tusind tons tekstilaffald hvert eneste år, selvom vi genevender 5 til 7 procent. 

Textile Change vil revolutionere tøjbranchen, og få os til at genanvende meget mere. 

De har udviklet en metode, der gør det muligt at opløse fibre fra blandt andet bomuld og viskose i vores tøj ved at separere tekstilfibre i blandt andet bomuld og polyester. Resultatet bliver en flydende, sirupsagtig masse af opløst tekstilaffald, som man kan bruge til at spinne helt nye fibre af høj kvalitet.

Du kan læse mere om Textil Change, og blive klogere på hvem de er, ved at klikke her.

Ento Labs: Virtuel energirådgiver til erhvervsbygninger baseret på kunstig intelligens

Ento Labs, der har specialiseret sig i virtuel energirådgivning til erhvervsbygninger baseret på kunstig intelligens, er med i opløbet om at vinde Aura Energis grønne pris og de 200.000 kroner. Her ses Kasper Nielsen, CTO (t.v.), Henrik Brink, CEO (i midten) og Bo Tranberg, COO. Foto: Ento Labs

Den største, enkelte årsag til Co2-udledning er forbruget i særligt erhvervsbygninger. Og eftersom der hele tiden bliver tilføjet erhvervskvadrameter rundt omkring i verden, uden at effektiviseringen følger med, så stiger udledningen herfra stadig.

Det problem vil de gerne løse i Ento Labs. Derfor har de opfundet en virtuel energirådgiver, som scanner virksomheden, og derefter kommer med en liste med forslag til energioptimering i virksomhedens bygninger.

- Det skal være nemt at gå til. Det kræver ikke, at der kommer en eller anden ud, der gennemgår det hele og er til stede. Det foregår digitalt, og man får en liste med forslag, man så kan tage fra en ende af - fra nemme til lidt mere komplicerede løsninger, siger stifter Henrik Brink.

Du kan læse mere om Ento Labs ved at klikke her.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Navne

En berejst sjæl fylder 75: Det slidte pas bruges fortsat

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce