Annonce
Sport

Australsk sprinter vinder på hjemmebane i Tour Down Under

Stringer/Reuters
Den australske sprinter fra Lotto Soudal, Caleb Ewan, var hurtigst i spurten efter et stort styrt i feltet.

Australske Caleb Ewan fra Lotto Soudal vandt anden etape af årets første World Tour-løb, Tour Down Under, i Australien.

Det skete i en spurt efter et stort styrt i feltet kort før mål, som knækkede feltet over.

I spurten viste den australske sprinter sig hurtigst og henviste sydafrikanske Daryl Impey fra Mitchelton-Scott til andenpladsen.

Australske Nathan Haas fra Cofidis endte på tredjepladsen i den decimerede massespurt.

Den australske kanonkugle Caleb Ewan er samtidig ny mand i førertrøjen i løbet, hvor han står noteret for samme tid som tirsdagens etapevinder, Sam Bennett. Daryl Impey er et enkelt sekund efter de to.

På anden etape skulle rytterne igennem det bakkede terræn i Adelaide Hills, men bakkerne til trods var det en etape, som lå til sprinterne.

Som vanligt forsøgte nogle lykkeriddere sig, men feltet havde hele tiden snor i de forskellige udbrydere, som blev halet ind mod slutningen.

Michael Mørkøv var den eneste dansker, som ikke tabte tid på etapen, hvor han kom ind som nummer 31.

Asbjørn Kragh Andersen var 4 minutter og 29 sekunder efter vinderen, Mikkel Bjerg 5 minutter og 35 sekunder efter og verdensmester Mads Pedersen hele 10 minutter og 55 sekunder efter som en af de sidste i feltet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce