Annonce
Sport

Australsk tennisrebel tvinger Nadal ud i fire sæt

Kim Hong-Ji/Reuters
Rafael Nadal blev tvunget ud i to tiebreaks, da han spillede sig videre til kvartfinalen ved Australian Open.

Den spanske verdensetter i tennis, Rafael Nadal, blev presset ud i to tiebreaks, da han mandag eftermiddag dansk tid spillede sig videre ved Australian Open.

Spanieren skulle bruge fire sæt for at besejre den australske tennisrebel Nick Kyrgios med cifrene 6-3, 3-6, 7-6, 7-6.

Det tog tre timer og 42 minutter for spanieren at spille sig videre til kvartfinalen, hvor han møder verdens nummer fem, Dominic Thiem, fra Østrig.

I mandagens kamp tabte Nadal for første gang et sæt i dette års Australian Open. Efter kampen var spanieren glad for sejren i det jævnbyrdige opgør.

- Det blev en svær kamp. Man er aldrig helt i kontrol mod Nick. Han spillede godt, men jeg spillede vældig godt i fjerde sæt.

- Han er måske det største talent, der er derude. Han skal forsætte med det positive spil, han spiller, siger Nadal umiddelbart efter kampen ifølge nyhedsbureauet NTB.

Nadal kom godt fra start mod verdens nummer 26 og sikrede sig første sæt, inden han i andet sæt kom i problemer og tabte med 3-6.

I tredje sæt fulgtes de to spillere ad og havde undervejs flere lange og tætte dueller. Sættet blev derfor afgjort i tiebreak. Her fulgtes de to spilles igen ad til 6-6, inden Nadal med to point i streg sikrede sig sættet.

Denne historie gentog sig i fjerde sæt, hvor Kyrgios igen tvang Nadal ud i tiebreak, men igen viste spanieren sig at være stærkest.

Det er 12. gang, at Nadal er klar til kvartfinalen i turneringen, som han vandt i 2009.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce