Annonce
Udland

Avis: Kina vil have USA til at fjerne alle toldsatser

Kevin Lamarque/Reuters
Kina vil have USA til at rulle alle toldsatser tilbage. Det er ikke nok at skrotte en ny runde af toldsatser.

Kina insisterer på, at USA ruller alle nye toldsatser på kinesiske varer tilbage som del af en første fase af en handelsaftale mellem de to lande.

Det siger anonyme kilder til den kinesiske avis Global Times søndag.

Dermed er der skabt fornyet usikkerhed om en afslutning på handelskrigen mellem de to lande.

- Et amerikansk løfte om at skrotte toldsatser planlagt for 15. december kan ikke erstatte tilbagerulningen af toldsatser, skriver den statskontrollerede avis i et tweet.

Det er en reference til, at USA i fraværet af en handelsaftale har bebudet en ny runde af toldsatser senere denne måned på varer fra Kina.

Handelsstriden mellem verdens to største økonomier har stået på næsten lige så længe, som Donald Trump har været USA's præsident.

Trump har indført straftold på kinesiske varer med en samlet værdi på næsten 400 milliarder dollar. Kina har svaret igen ved at lægge told på varer importeret fra USA.

I begyndelsen af november afviste Trump, at han ville rulle alle de nye toldsatser tilbage.

Tirsdag i denne uge lød det fra Trump, at USA og Kina var tæt på at blive enige om første fase af en aftale, der skal afmontere den 16 måneder lange handelsstrid.

Få dage forinden havde Kinas præsident, Xi Jinping, udtryk ønske om en handelsaftale.

Topforhandlere for de to lande har også talt sammen igen, og de er enige om fortsætte arbejdet med at finde en løsning på de resterende stridsspørgsmål.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce