Annonce
forside

Avis: Ti elever bortvist fra skole efter fødselsdagstæsk

En gruppe elever fra Roskilde Katedralskole er blevet sendt hjem, efter at de ifølge Roskilde Dagblad gav en dreng på gymnasiet fødselsdagstæsk. Arkivfoto: Finn Frandsen/Scanpix

Et ritual, der gik over gevind, har ført til, at en gruppe elever er bortvist fra Roskilde Katedralskole.

Et bizart fødselsdagsritual er tilsyneladende grunden til, at en elev på Roskilde Katedralskole er blevet udsat for vold, og ti andre er hjemsendt.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Ifølge avisens oplysninger handler det om, at en elev fik "fødselsdagstæsk" på sin 16 års fødselsdag den 9. november.

Det skete ved, at ti andre elever fik lov at tæve ham i 16 sekunder. Men det udviklede sig formentlig mere alvorligt, end fødselsdagsbarnet havde forestillet sig.

Skolens rektor, Claus Niller, har kun oplyst, at der har været en voldsepisode, som er blevet filmet og delt på sociale medier.

Han kan ikke udtale sig om, hvad der er sket, men han har set optagelsen.

- Vi har set, hvad vi har set, og vi tager på det kraftigste afstand fra det. Det skal ikke ske på Roskilde Katedralskole, siger rektoren til Dagbladet Roskilde.

Voldsepisoden er meldt til politiet, og Roskilde Katedralskole har hjemsendt de ti elever. Skolen har stillet de hjemsendte sanktioner i udsigt i form af midlertidig eller permanent bortvisning.

Gymnasiets sanktioner er uafhængige af, hvad politiet finder frem til, skriver Dagbladet Roskilde.

Over for Ritzau ønsker rektor Claus Niller ikke at komme ind på de nærmere omstændigheder omkring sagen - herunder hvornår eleverne må vende tilbage til gymnasiet.

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag. Men jeg kan sige, at vi som skole tager afstand fra enhver form for vold eller anden krænkende adfærd, siger Claus Niller.

Roskilde Katedralskole oplyser, at ledelsen blev gjort opmærksom på voldsepisoden den 13. november - altså fire dage efter, at den fandt sted.

Herefter blev der afholdt samtaler med de involverede elever og deres forældre og udsendt hyrdebreve med de påtænkte sanktioner til eleverne.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for Roskilde Dagblad, at man har modtaget en skriftlig anmeldelse og er ved at undersøge forholdene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce