Annonce
forside

Avis: Ti elever bortvist fra skole efter fødselsdagstæsk

En gruppe elever fra Roskilde Katedralskole er blevet sendt hjem, efter at de ifølge Roskilde Dagblad gav en dreng på gymnasiet fødselsdagstæsk. Arkivfoto: Finn Frandsen/Scanpix

Et ritual, der gik over gevind, har ført til, at en gruppe elever er bortvist fra Roskilde Katedralskole.

Et bizart fødselsdagsritual er tilsyneladende grunden til, at en elev på Roskilde Katedralskole er blevet udsat for vold, og ti andre er hjemsendt.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Ifølge avisens oplysninger handler det om, at en elev fik "fødselsdagstæsk" på sin 16 års fødselsdag den 9. november.

Det skete ved, at ti andre elever fik lov at tæve ham i 16 sekunder. Men det udviklede sig formentlig mere alvorligt, end fødselsdagsbarnet havde forestillet sig.

Skolens rektor, Claus Niller, har kun oplyst, at der har været en voldsepisode, som er blevet filmet og delt på sociale medier.

Han kan ikke udtale sig om, hvad der er sket, men han har set optagelsen.

- Vi har set, hvad vi har set, og vi tager på det kraftigste afstand fra det. Det skal ikke ske på Roskilde Katedralskole, siger rektoren til Dagbladet Roskilde.

Voldsepisoden er meldt til politiet, og Roskilde Katedralskole har hjemsendt de ti elever. Skolen har stillet de hjemsendte sanktioner i udsigt i form af midlertidig eller permanent bortvisning.

Gymnasiets sanktioner er uafhængige af, hvad politiet finder frem til, skriver Dagbladet Roskilde.

Over for Ritzau ønsker rektor Claus Niller ikke at komme ind på de nærmere omstændigheder omkring sagen - herunder hvornår eleverne må vende tilbage til gymnasiet.

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete sag. Men jeg kan sige, at vi som skole tager afstand fra enhver form for vold eller anden krænkende adfærd, siger Claus Niller.

Roskilde Katedralskole oplyser, at ledelsen blev gjort opmærksom på voldsepisoden den 13. november - altså fire dage efter, at den fandt sted.

Herefter blev der afholdt samtaler med de involverede elever og deres forældre og udsendt hyrdebreve med de påtænkte sanktioner til eleverne.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for Roskilde Dagblad, at man har modtaget en skriftlig anmeldelse og er ved at undersøge forholdene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce