Annonce
Udland

Avis: Tidligere sikkerhedsrådgiver vil vidne mod Trump

Sergei Gapon/Ritzau Scanpix
Folk omkring John Bolton bekræfter, at han vil vidne i Ukraine-sag. Men vil have domstols ord for, at han kan.

Præsident Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver John Bolton er villig til at trodse Det Hvide Hus og møde op i Repræsentanternes Hus for at vidne i det kompleks, der kan føre til en rigsretssag mod Trump.

Det siger folk med kendskab til hans synspunkt. Det skriver avisen Washington Post.

Men først når han kender udfaldet af, hvordan en domstol vurderer magtforholdet mellem Kongressen og Det Hvide Hus. Det er en sag, som meget vel kan ende i højesteret og først finde en afgørelse til næste år.

Bolton var torsdag blevet bedt om at møde op ved efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus. Men han dukkede ikke op.

Det gjorde derimod en rådgiver for vicepræsident Mike Pence, Jennifer Williams. Hun udtalte sig for lukkede døre. Lovgiverne ønsker at vide, hvor meget Pence kendte til Ukraine-sagen.

Det er tidligere blevet rapporteret, at Bolton var meget oprevet over, at regeringen forsøgte at lægge pres på Ukraine. At militær bistand og anden hjælp til cirka 400 millioner dollar blev standset for at få få Ukraine til at finde snavs om demokraten Joe Biden.

En person, der er bekendt med forløbet, siger, at Boltons videnudsagn vil "skade" Trump.

Bolton trak sig tilbage fra sin post i september. Fyret ifølge Trump.

Flere amerikanske diplomater, herunder en tidligere og en for øjeblikket fungerende ambassadør i Ukraine, har fortalt, at regeringen forsøgte at presse den ukrainske regering til at finde belastende materiale om Joe Biden og hans søn, Hunter.

Hunter Biden fik i 2015 fik en bestyrelsespost i det ukrainske gasselskab Burisma. Mens Joe Biden Biden var vicepræsident.

Biden forsøger at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020, hvor Trump søger genvalg.

Bolton ventes - hvis han ender med at møde op i Kongressen - at ville bekræfte de tidligere vidners udsagn over for Repræsentanternes Hus, skriver Washington Post.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce