Annonce
Østjylland

Avisartikel førte kunstnere sammen

Smykkekunstner Helga Exner fik endelig sin drøm om en jernkopi af sin rosenbusk til at gå i opfyldelse, da hun via en artikel i avisen fik kontakt til smeden Klement Thorst, som gerne påtog sig den usædvanlige opgave at lave et rosenbuskskelet til Exners rosensmykker. Foto: Søren E. Alwan
En gammel drøm om at få lavet sin rosenbusk i jern er gået i opfyldelse for smykkekunstner Helga Exner, der fandt den helt rette mand til opgaven efter at have læst avisen.

Odder: I mange år har Helga Exner ønsket sig en skulpturel version af den rosenbusk, hun har i sin have, men hun har manglet en smed at sætte på opgaven.

- Så læste jeg en artikel om smeden Klement Thorst i avisen under overskriften "Ingen opgaver er for mærkelige for Klement", og så ringede jeg og spurgte, om han ville hjælpe, siger Helga Exner.

Klement Thorst var aldrig i tvivl om, at han ville sige ja til opgaven.

- Jeg synes, det var en rigtig sjov opgave og sjovt at arbejde sammen med sådan en garvet kunstner, så jeg glæder mig til at se det færdige resultat i sit rette element, siger han.

Han driver firmaet Burning Snail på Skovdalsvej, hvor han blandt andet udvikler, konstruerer og bygger kulisser, rekvisitter og specialopgaver.

Da han afleverede sin del af installationen, var det mest af alt et rosenbuskskelet i jern. Siden har Helga Exner pyntet grenene med sølvindfattede glasroser, blade og klokker, som hver især kan tages af og tilføjes en kæde og dermed blive til et halssmykke.

- Jeg er jo smykkekunstner, griner hun.

Annonce
Smykkekunstner Helga Exner fik endelig sin drøm om en jernkopi af sin rosenbusk til at gå i opfyldelse, da hun via en artikel i avisen fik kontakt til smeden Klement Thorst, som gerne påtog sig den usædvanlige opgave at lave et rosenbuskskelet til Exners rosensmykker. Foto: Søren E. Alwan

Fødselsdagsudstilling

På fredag flytter jernbusken ud af Helga Exners stue på Randlevvej for at blive vist frem på den årlige Vrå-udstilling. Vrå-udstillingen er Danmarks næststørste kunstnersammenslutning.

- Jeg laver altid noget særligt til lige præcis den udstilling, og i år er det altså Rosenbusken, fortæller hun.

Til oktober kommer busken så hjem igen og skal være et af værkerne på en stor retrospektiv udstilling på Odder Museum i anledning af Helga Exners 80 års fødselsdag.

- Det glæder jeg mig til. Der bliver blandt andet plads til mine gamle kjoler og smykker helt tilbage fra 1960'erne. Det bliver en fest, lover Helga Exner.

Men ført gælder det altså Vrå-udstillingen, der løber fra 28. juli til 25. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce