Annonce
Erhverv

Avisen.dk får kappet båndene til fagbevægelsen

Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Fagbevægelsens hovedorganisation (FH) har solgt sine aktier i Avisen.dk, der skriver om arbejdsmarked.

Onlinemediet Avisen.dk, der især skriver om forhold på arbejdsmarkedet, har ikke længere en ejer med rødder i fagbevægelsen.

Hidtil har mediet været ejet af A-pressen, der er ejet af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) - det tidligere LO - og det private selskab Freeway.

De to selskaber har lavet en aftale, der betyder, at Freeway køber A-pressens aktier og retten til at føre domænet Avisen.dk videre.

A-pressen overtager de redaktionelle medarbejdere, men det er endnu ikke på plads, hvad de præcist skal lave.

Ifølge Mediawatch skal de muligvis levere indhold til mediet A4 Medier, det tidligere Ugebrevet A4, der også er ejet af A-pressen.

Freeway-direktør Mia Wagner, der er kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", ser gode perspektiver i at fortsætte Avisen.dk.

- Vi er blevet enige om, at tiden er inde til, at samarbejdet skal ophøre. Vi har været en del af Avisen.dk siden 2008, og det bliver vi ved med. Vi ser et stort potentiale i at drive en onlineavis, siger Mia Wagner i en pressemeddelelse.

Hun fortæller, at Freeway er blevet kontaktet af flere, som er interesserede i at arbejde sammen om Avisen.dk.

- Vi er åbne over for en ændring af den nuværende journalistiske linje og helt åbne over for nye spændende partnerskaber, siger Mia Wagner.

Freeway købte Avisen.dk ud af konkursboet efter Nyhedsavisen i 2008. Freeway ejer en række portaler og hjemmesider - blandt andet dating.dk, single.dk og lejebolig.dk.

Dengang var der cirka 180.000 læsere. I dag er Avisen.dk Danmarks 14. største medie med 956.000 læsere i januar 2019.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce