Annonce
Kultur

Stiften spørger århusianerne: Hvad mener du om coronapas?

Århus Stiftstidende har været på gaden for at spørge århusianerne om deres holdning til den snarlige genåbning. Fotos: Flemming Krogh
De århusianere, Århus Stiftstidende har mødt, har ikke problemer med, at et restaurant- eller cafébesøg kræver en negativ test. De glæder sig til at komme ud igen.

AARHUS: Onsdag 21. april bliver det igen muligt at sætte sig udenfor på en café og nyde en øl eller få serveret en salat eller burger fra en af byens mange restauranter. Fra denne dato må caféer og restauranter åbne for udeservering. Det kræver blot, at gæsterne kan fremvise en negativ coronatest eller et bevis på vaccination.

Men hvordan bliver det at skulle have coronapasset med, når man bevæger sig ud? Og hvad glæder århusianerne sig til ved den snarlige genåbning? Vi har spurgt dem.

Helle Løbner har ikke noget problem med at skulle fremvise coronapas for at få adgang til caféer, restauranter og kulturliv. Foto: Flemming Krogh

Helle Løbner, 51 år, revissorasisstent, Skødstrup

Annonce

- Jeg glæder mig til, at der kommer gang i byen igen. Åbninger af caféer og restauranter ser jeg frem til, men jeg har dog endnu ikke en aftale om at mødes med nogle venner i næste uge. Jeg ser ikke noget stort problem med coronapas, og jeg er netop blevet testet her til morgen.

Amalie Stringer Starlit glæder sig til, at restauranterne åbner igen. Foto: Flemming Krogh

Amalie Stringer Starlit, 26 år, studerende, Aarhus, sammen med sin mand, Stefan Stringer, 26 år

- Det er dejligt, at restauranter og caféer snart kan åbne igen. Jeg er medejer af St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade, som dog venter med at åbne til 6. maj, da vi ikke har plads til udeservering. Coronapasset giver en god sikkerhed, men jeg forudser, at det bliver hårdt at håndhæve i praksis. Måske vil det begrænse de spontane besøg på restauranter - det kunne jeg godt frygte.

Per Storm var på vej til frisør, da Stiften fangede ham på gaden. Foto: Flemming Krogh

Per Storm, 54 år, fiskemand, Aarhus

- Jeg ser frem til at bruge mine fridage til noget sjovt, så det bliver dejligt, når jeg kan gå ud og spise og få en øl på en café med min far igen - i næste uge forventer jeg. Min far har fået første vaccine og skal snart have nummer to. Jeg er lige blevet testet negativ, så nu skal jeg til frisør for første gang i fire måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce