Annonce
Aarhus

Avisen spurgte flere forældre: Delte meninger om at børnene skal hjemmefra

Kasper Hansen og Caroline Pedersen er ikke begejstrede for, at parrets børn, Axel og Ida Marie, nu skal hjemmefra igen. Foto: Flemming Krogh
Åbning af daginstitutioner og skoleklasser for de mindste giver blandede følelser blandt forældrene.

AARHUS: Stien, der forbinder stranden ved Tangkrogen med Marselisborg Strand, tiltrækker mange gæster i denne tid. Solskinnet og udsigten til havet er som en magnet på byens borgere, som har god tid til deres familie. Her var et af de store samtaleemner i går regeringens beslutning om at åbne daginstitutioner og de mindste skoleklasser efter påsken.

Kasper Hansen, som bor i Aarhus, gik en tur langs vandet ved Tangkrogen sammen med sin kone, Caroline Pedersen, og parrets børn, Axel 11 år og Ida Marie et år.

Familien har indtil videre klaret en hverdag med corona på den måde, at begge børn har været hjemme, hvor deres mor, som går hjemme i forvejen, har passet dem. Nu har Axel udsigt til at skulle begynde igen i 5. klasse på Rudolf Steiner Skolen, og det er familien bekymret for.

- Vi havde håbet, at regeringen åbnede for de mindste op til 3. klasse. Jeg har sukkersyge og er derfor i en særlig risikogruppe for at blive smittet med corona, forklarer Caroline Pedersen, der håber på fortsat at kunne passe begge børn derhjemme for at undgå smitte gennem sine børn.

Annonce
Victoria Grølsted, Mathias Grønkjær og Emma Löwenstein har som professionelle børnepassere svært ved at se, hvordan hverdagen i institutionerne kommer til at se ud, når der ikke må være mere end op til 10 børn samlet ad gangen. Foto: Flemming Krogh

Vil helst have børnene hjemme

Datteren kan familien selv vælge at beholde hjemme, men Axel ser umiddelbart ud til at skulle i skole.

- Vi har været ved at undersøge muligheden for at beholde Axel derhjemme. Når vi læser på ministeriets hjemmeside, ser det ud til, at vi har den mulighed, når min kone er særligt udsat, forklarer Kasper Hansen, der arbejder med IT og har haft hjemmearbejdsplads, siden landet delvist lukkede ned.

Indtil nu har familien på fire haft en udmærket hverdag, selvom Axel indimellem keder sig.

- Vi går mange ture. Jeg spiller også Fortnite på min computer og leger med min søster, siger sønnen, der også passer skolearbejdet via computeren. Udsigten til en ganske normal hverdag mener familien har lange udsigter.

- Det er en underlig tid. Vi ser ingen mennesker - hverken venner eller familie. Det savner vi, men jeg har mest ondt af vores bedsteforældre. De er meget isolerede. Især min farmor på 90 år, der sidder på et plejehjem, har svært ved at forstå, at vi ikke kan besøge hende, siger Caroline Pedersen.

Pædagoger: Bare vejret holder

Sammen med nogle kolleger er pædagog Mathias Grønkjær også på tur med en håndfuld børn.

Mathias Grønkjær arbejder normalt i børnehaven Rygården. Men i denne tid er han tilknyttet et nødpasningstilbud i et større område i Skåde/Højbjerg. Onsdag efter påske vender Mathias Grønkjær tilbage til sin normale arbejdsplads, når samfundet åbner for daginstitutioner og børn i de mindste skoleklasser.

- Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at se ud. Vores børn kommer fra et område med ressourcestærke forældre, så jeg forventer, en del af dem beholder deres børn hjemme, siger Mathias Grønkjær, som forudser en del udfordringer med at holde afstand mellem børnene.

Selve beslutningen om langsomt at åbne for samfundet ved at åbne daginstitutioner og skoleklasser for de mindste bakker Mathias Grønkjær op om.

Det gør hans kollega pædagogmedhjælper Emma Löwenstein også.

- Men jeg har svært ved at se, hvordan hverdagen i vores institutioner kommer til at se ud, når vi ikke skal have mere end op til 10 børn samlet ad gangen, lyder det fra den unge pædagogmedhjælper.

- Måske skal vi inddele børnene i hold. 10 børn er indenfor, imens et hold på 10 leger ude, og et tredje hold er på tur. Det må vi se på. Bare vejret holder, lyder det fra Mathias Grønkjær, som får opbakning fra Victoria Grølsted.

- Det skal nok gå. Vi må tage et skridt ad gangen, tilføjer pædagogmedhjælperen.

Poul-Erik og Ylva Ivraeus mener, at det bliver godt for deres børn, Isabella og Theodor, at komme ud blandt andre børn igen. Foto: Flemming Krogh

Godt for børnene

- Det bliver godt for vores børn at komme ud blandt kammerater, lyder det fra Poul-Erik Ivraeus, der er på tur langs stranden sammen med sin kone og parrets to børn.

Hverdagen med et delvist nedlukket samfund har indtil nu fungeret nogenlunde for familien, da Poul-Erik Ivraeus kan arbejde hjemmefra med sit eget firma.

Hans kone, der er praktisende læge, har faste vagter, så det er især Poul-Erik Ivraeus' arbejdsrytme, der er berørt af den usædvanlige situation.

Parrets ældste, Isabella på otte år, skal tilbage i anden klasse på Frederiksbjerg Skole. Theodor på fem skal i børnehave igen efter påske. Hvis alt går efter planen.

- Vi er ikke hårdt ramt som familie. Der er andre familier, som har sværere ved at få dagligdagen til at fungere under coronakrisen. Måske nøjes vi med at sende vores børn afsted i nogle timer om dagen. Enten om formiddagen eller eftermiddagen. Det må vi se på, vi er fleksible, lyder det fra Ylva Ivraeus.

Begge forældre bakker op om regeringens beslutning om at åbne langsomt for samfundet.

- Vi må undgå, at samfundet går helt i stå, så det er godt, at der bliver åbnet for pasning af de mindre børn, siger Poul-Erik Ivraeus, som ser frem til at få bedre mulighed for at arbejde i sit firma igen.

Parret er ikke nervøse for at blive smittede.

- Vi er jo nødt til at åbne for smitten i et eller andet omfang, mener begge forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce