Annonce
Aarhus

Avisfond støtter verdensmusik og nytænkt symfonikoncert

Aarhuus Stiftstidendes Fond støtter bl.a. Det Tyrkise Telt i Festugen. Arkivfoto: Axel Schütt
Aarhuus Stiftstidende Fond støtter blandt andet Det Tyrkise Telt og koncert med Aarhus Symfoniorkester i den kommende Aarhus Festuge.

AARHUS: Når der til den kommende Aarhus Festuge 30. august til 8. september indbydes til så forskelligartede tilbud som udendørs verdensmusik og indendørs symfoniorkestermusik med et twist, er det med støtte fra den lokale Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Fonden har på sine møder i første halvår af 2019 valgt at støtte en række kulturelle og almene arrangementer ved siden af sit primære formål, som er at støtte den liberale presse.

Derfor har foreningen Det Tyrkise Telt modtaget 25.000 kr. til at vise mangfoldigheden i samfundet gennem musik, kunst og kultur. Teltet stilles for 10 år år i træk op i Musikhusparken under festugen.

Annonce

De fik støtte

Følgende har i 2019 modtaget støtte fra Aarhuus Stiftstidendes Fond:

Roskilde Universitet - Den Digitale Graverskole: 50.000 kr.

Torben Wolsted - bogudgivelse om Otto Nielsen: 10.000 kr.

Constructive Institute - oprettelse af database: 200.000 kr.

Møllerup Gods - Verdensballetten: 50.000 kr.

Europæisk Kulturregion - kulturfestival: 100.000 kr.

Et Spadestik Dybere 2020: 50.000 kr.

Gadeforeningen Strøget - koncertrække: 75.000 kr.

Jo Carlsen - filmfestival for børn: 25.000 kr.

Århus Stiftstidendes veteranklub: 10.000 kr.

Hospice Søholm: 5.549 kr.

Forlaget Ajour, bog: 15.000 kr.

Aarhus Pigekor: 10.000 kr.

Helge Daus, bog om bevaringsværdige træer: 15.000 kr.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: 50.000 kr.

Århus Stiftstidende, el-cykler: 37.500 kr.

Aarhus Teater, forestillingen Se Dagens Lys: 50.000 kr.

Jørgen Bollerup Hansen: reportageserie: 30.000 kr.

Aarhus Festuge, afholdelse af koncert: 50.000 kr.

Morten Wolff Toft, skolebesøg: 25.000 kr.

Støtte til Ildfuglen

Derudover har Aarhus Festuge modtaget 50.000 kr. i støtte fra Fonden til koncerten "Ildfuglen og Bell Orchestre", der er et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester og et seks mands ensemble, Bell Orchestre. I ensemblet deltager bl.a. to musikere fra det canadiske indierockband Arcade Fire. Sammen laver de en koncert lørdag 31. august, hvor klassisk musik møder moderne og Stravinskijs Ildfuglen møder post-rock. Koncerten i Musikhuset beskrives som en orkestral farveeksplosion fuld af kromatisk troldtøj, russisk folkemusik og orientalske stemninger. Koncerten fremføres desuden ugen forinden ved en festival i Hamborg, hvor Aarhus Symfoniorkester sidste år blev det første danske symfoniorkester til at spille i Elbphilharmonien.

Støtte til presseformål

Fonden har desuden støttet en række andre kulturelle arrangementer, som det fremgår af faktaboksen. Til det primære formål, den liberale presse, er bl.a. givet 200.000 kr. til en database for konstruktiv journalistik på Constructive institute, Aarhus. Og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole får 50.000 kr. til at markere sit 75 års jubilæum med en demokrati- og mediefestival på Dokk1 mandag 2. september. Aarhuus Stiftstidendes Fond uddeler flere gange om året tilskud fra sin afkastet af sin formue skabt ved salget af Århus Stiftstidende. Avisen ejes i dag af Jysk-Fynske Medier.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce