Annonce
Aarhus

Avisfond støtter verdensmusik og nytænkt symfonikoncert

Aarhuus Stiftstidendes Fond støtter bl.a. Det Tyrkise Telt i Festugen. Arkivfoto: Axel Schütt
Aarhuus Stiftstidende Fond støtter blandt andet Det Tyrkise Telt og koncert med Aarhus Symfoniorkester i den kommende Aarhus Festuge.

AARHUS: Når der til den kommende Aarhus Festuge 30. august til 8. september indbydes til så forskelligartede tilbud som udendørs verdensmusik og indendørs symfoniorkestermusik med et twist, er det med støtte fra den lokale Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Fonden har på sine møder i første halvår af 2019 valgt at støtte en række kulturelle og almene arrangementer ved siden af sit primære formål, som er at støtte den liberale presse.

Derfor har foreningen Det Tyrkise Telt modtaget 25.000 kr. til at vise mangfoldigheden i samfundet gennem musik, kunst og kultur. Teltet stilles for 10 år år i træk op i Musikhusparken under festugen.

Annonce

De fik støtte

Følgende har i 2019 modtaget støtte fra Aarhuus Stiftstidendes Fond:

Roskilde Universitet - Den Digitale Graverskole: 50.000 kr.

Torben Wolsted - bogudgivelse om Otto Nielsen: 10.000 kr.

Constructive Institute - oprettelse af database: 200.000 kr.

Møllerup Gods - Verdensballetten: 50.000 kr.

Europæisk Kulturregion - kulturfestival: 100.000 kr.

Et Spadestik Dybere 2020: 50.000 kr.

Gadeforeningen Strøget - koncertrække: 75.000 kr.

Jo Carlsen - filmfestival for børn: 25.000 kr.

Århus Stiftstidendes veteranklub: 10.000 kr.

Hospice Søholm: 5.549 kr.

Forlaget Ajour, bog: 15.000 kr.

Aarhus Pigekor: 10.000 kr.

Helge Daus, bog om bevaringsværdige træer: 15.000 kr.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole: 50.000 kr.

Århus Stiftstidende, el-cykler: 37.500 kr.

Aarhus Teater, forestillingen Se Dagens Lys: 50.000 kr.

Jørgen Bollerup Hansen: reportageserie: 30.000 kr.

Aarhus Festuge, afholdelse af koncert: 50.000 kr.

Morten Wolff Toft, skolebesøg: 25.000 kr.

Støtte til Ildfuglen

Derudover har Aarhus Festuge modtaget 50.000 kr. i støtte fra Fonden til koncerten "Ildfuglen og Bell Orchestre", der er et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester og et seks mands ensemble, Bell Orchestre. I ensemblet deltager bl.a. to musikere fra det canadiske indierockband Arcade Fire. Sammen laver de en koncert lørdag 31. august, hvor klassisk musik møder moderne og Stravinskijs Ildfuglen møder post-rock. Koncerten i Musikhuset beskrives som en orkestral farveeksplosion fuld af kromatisk troldtøj, russisk folkemusik og orientalske stemninger. Koncerten fremføres desuden ugen forinden ved en festival i Hamborg, hvor Aarhus Symfoniorkester sidste år blev det første danske symfoniorkester til at spille i Elbphilharmonien.

Støtte til presseformål

Fonden har desuden støttet en række andre kulturelle arrangementer, som det fremgår af faktaboksen. Til det primære formål, den liberale presse, er bl.a. givet 200.000 kr. til en database for konstruktiv journalistik på Constructive institute, Aarhus. Og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole får 50.000 kr. til at markere sit 75 års jubilæum med en demokrati- og mediefestival på Dokk1 mandag 2. september. Aarhuus Stiftstidendes Fond uddeler flere gange om året tilskud fra sin afkastet af sin formue skabt ved salget af Århus Stiftstidende. Avisen ejes i dag af Jysk-Fynske Medier.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce