Annonce
Sport

Antonsen brager i finalen - Axelsen misser danskerduel

Adek Berry/Ritzau Scanpix
Det bliver ikke en rent dansk finale i Indonesien. Viktor Axelsen tabte, mens Anders Antonsen vandt.
Annonce

Der var mulighed for en rent dansk finale i herresingle i badmintonturneringen Indonesia Masters, men kun Anders Antonsen spillede sig videre fra semifinalen.

Verdensranglistens nummer fire, Viktor Axelsen, formåede ikke at besejre indoneseren Anthony Ginting, der havde fordel af hjemmebane i Jakarta.

Ginting vandt 22-20, 21-11 og strøg dermed i finalen i turneringen, der rangerer på World Tourens niveau 4.

Til gengæld havde Anders Antonsen ikke de store problemer med slå Lee Cheuk Yiu fra Hongkong med 21-9, 21-14 på 37 minutter.

Antonsen, der ligger nummer tre på verdensranglisten, får dermed mulighed for at forsvare sin titel fra 2019 i turneringen i søndagens finale mod Ginting.

Der blev kæmpet hårdt for alle pointene i opgøret mellem Axelsen og Ginting. De to spillere fulgtes ad i hele første sæt, men Ginting havde is i maven, da det skulle afgøres.

Viktor Axelsen kastede sig rundt på banen, men faldt i et hul, da indoneseren bragte sig foran 14-9 i andet sæt. En lang og opslidende duel ved stillingen 15-11 faldt ud til Gintings fordel, og herfra styrede en velspillende Ginting mod sejren.

På indoneserens første matchbold slog Viktor Axelsen bolden ud af banen, og publikum kunne sammen med Ginting bryde ud i jubel.

Mens Axelsen havde store problemer mod Ginting, var Antonsen overlegen i sit møde med Lee Cheuk Yiu. Første sæt var hurtigt overstået, da Antonsen med stort overskud tog de sidste ni point.

Modstanderen fra Hongkong bed fra sig i andet sæt og gjorde det spændende, da han reducerede til 8-9. Men fire danske point på stribe punkterede kampen, og Antonsen var igen en klasse bedre end Lee Cheuk Yiu.

Vejen til finalen er blevet en anelse nemmere for herrespillerne, fordi den japanske verdensetter, Kento Momota, på forhånd trak sig fra turneringen.

Momota var mandag involveret i en bilulykke, få timer efter at han havde vundet finalen i Malaysia Masters over Axelsen.

Efterfølgende blev han meldt ude i to måneder. Også kineseren Chen Long, der var seedet som nummer tre, trak sig fra Indonesia Masters, mens førsteseedede Chou Tien-chen røg ud i første runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce