Annonce
Livsstil

Ayurveda-coach Maria Juhl: Vejen til sansemæssigt velvære

En af de bedste måder at skabe balance i vores krop er gennem følelsen af berøring. Foto: Nordic Centre of Ayurveda
Når vores hud stimuleres af kærlig berøring eller massage, frigiver den mange healende kemikalier.

Med hvert åndedrag udveksler vi vores personlige energi med universets energi, og vi indtager konstant indtryk via vores fem sanseorganer - øre, øjne, næse, tunge og hud. Ifølge verdens ældste sundhedssystem, ayurveda, betragtes disse indtryk og fornemmelser som altafgørende for sundheden. Alt, hvad vi hører, ser, lugter, smager og berører, har en fysiologisk effekt på vores krop-sind-system, idet det enten styrker eller nedbryder vores helbred - groft sagt.

Ayurveda-coach Maria Juhl

Maria Juhl har været passioneret omkring ayurveda siden 2001, hvor denne livsstil ændrede hendes liv fra depressiv universitetsstuderende mod mere livsglæde og sundhed. Ayurveda er en gammel sundhedsvidenskab, der tager udgangspunkt i mennesket som en integreret del af naturen. Når vi lever i overensstemmelse med naturens rytmer og vores egen indre natur, så kommer vi i en balance, som giver modstandsdygtighed over for livets udfordringer og sikrer et optimalt fundament for sundhed hele livet. Maria har siden 2006 haft sit eget firma, der underviser og coacher private og virksomheder til et meningsfuldt liv i balance. Maria er uddannet på Chopra Center University i Californien, har udgivet to bøger og var i 2020 medstifter af Nordic Academy of Ayurveda, der tilbyder Ayurveda-uddannelse i Danmark. Åbnede i efteråret 2020 AYA House, der er landets første ayurvediske sundhedshus nær Fredensborg.

Læs mere på:

www.nordicayurveda.com

Det er derfor vigtigt, at du bliver bevidst om de indtryk, du tager ind. Hvis vi ønsker større fysisk og følelsesmæssig velvære, kan vi bruge vores sanser til at balancere og heale os selv. Vi kan allerede i dag begynde udforskningen af det indre apotek, som er forståelsen for, hvordan vi kan bringe os selv tilbage i balance ved hjælp af vores fem sanser.

Der er forskel på, hvilke sanser du skal fokusere på for at balancere henholdsvis kroppen og sindet: For at balancere sindet fokuserer vi på lugte-, syn- og høresansen. For at balancere kroppen fokuserer vi på smags- og følesansen.

Annonce

Jordforbindelse

Det handler først og fremmest om at balancere følesansen i en hektisk verden. I en tidsalder, hvor alting går uendelig hurtigt og er meget æterisk og digitalt, er det mere end nogensinde værdifuldt at balancere os selv kropsligt, så vi får jordforbindelse.

Følelsen af berøring er fundamental for vores sundhed og velvære. Som pattedyr fødes vi mennesker med behov for at røre og blive rørt. Vores hud er vores største organ og portalen til så mange af vores oplevelser. Når vores hud stimuleres af kærlig berøring eller massage, frigiver den mange healende kemikalier, der forbedrer vores immunfunktion, cirkulation, fremmer afslappende søvn og mange andre healende fordele.

Kort sagt, en af de bedste måder at skabe balance i vores krop er gennem følelsen af berøring.

Der findes mange former for healende berøring, inklusive kram, at nusse et elsket kæledyr og massageterapi. Ud over at du kan modtage den klassiske ayurvediske Abhyanga-massagebehandling med varme olier af en professionel behandler, kan du også give dig selv gaven af en daglig selvmassage, som også bidrager med healende fordele.

Abhyanga - på egen hånd eller hos en behandler - hjælper med at fjerne affaldsstoffer fra dine væv i kroppen, berolige sindet og forbedre din immunfunktion. Det er en vidunderlig måde at lande i kroppen igen og opleve sanseligt velvære.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse af Hobbitten: Det kunne så let være helligbrøde at pille ved Tolkiens mesterværk, men resultatet er fremragende

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Mindeord: Henrik Ochsner var et sjældent menneske i ordets fineste forstand

AGF For abonnenter

David Nielsen siger farvel til AGF: 1.693 dage med 'Let's fucking go!'

Aarhus

Classic Race Aarhus genopstår i miniformat søndag

Aarhus

Dårlig dømmekraft på sidste skoledag: Elever fik overrakt karameller med nåle i

For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Aarhus

Vandrehistorien: Passer det, at Beder-Malling trækker dødbringende lyn til?

Byudvikling For abonnenter

Nye toner: Borgerne får bedre muligheder for at blande sig i byudviklingen

Debat

Magt- og udstødelseskultur findes ikke kun på Herlufsholm: Det gennemsyrer hele konkurrencestaten og dansk politik

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Annonce