Annonce
Østjylland

Båd-dåb i alt for godt vejr

Den tidligere landsholdsroer Christina Pultz døber den coastalbåd, som hun lægger navn til, i saltvand fra Kattegat. Champagnen fik lov til at blive i glassene. Foto: Søren E. Alwan
Der var høj blå himmel og kun små krusninger på vandet, da Odder Roklub mandag eftermiddag døbte deres fire nye coastalbåde, som i fremtiden skal sikre, at klubbens roere kan komme på vandet i alt slags vejr.

Saxild: Egentlig er det en uskik at tage både i brug, før de officielt er døbt. Det har dog været nødvendigt for Odder Roklub, idet de fire nye coastalbåde den sidste måneds tid har været brugt til at uddanne instruktører i den nye bådtype. Mandag eftermiddag blev der bragt orden i sagerne, da de fire nye både, som er sponsoreret af Nordea Fonden, fik deres navne ved en festlig ceremoni på Saxild Strand.

Da de fire både ankom i første weekend i maj, sneede det. Alligevel kom bådene straks på vandet, fortæller Anette Lahn Hansen, som er medlem af roklubbens bestyrelse samt tovholder på anskaffelsen af de nye coastalbåde.

En coastalbåd er en bådtype, der kan beskrives som roningens svar på en mountainbike. Og de er faktisk sjovest at sejle i, hvis vejret er lidt råt. Det er sjovt at surfe på bølgerne og slås mod naturens elementer. Hvor vi tidligere med vores almindelige både ofte har måttet opgive at komme på vandet på grund af blæst og bølger, kan vi nu komme ud at ro hver dag uanset vejret.

Annonce

Odder Roklub

Odder Roklub blev stiftet af en kreds af driftige forretningsfolk og håndværkere 12. januar 1944, det sidste år under Besættelsen.
Som klubbens lille bidrag til modstandskampen, besluttedes det, at klubdragten skulle være i røde, blå og hvide farver – de samme farver, som var kendt fra Royal Air Force. Disse farver går stadig igen i klubbens gamle logo.
Allerede i 1945 begyndte man at opføre den nuværende bådhal og et klubhus på den smukke grund ved Saxild Strand, hvor klubben stadig holder til - omend i nyere klubhus.
Odder Roklub har cirka 130 medlemmer.

Saltvand og champagne

I vandkanten nedenfor roklubbens klubhus ved Saxild ligger de fire nye både - to enmands single scullere og to tomands dobbeltscullere – hver med et dannebrog over fordækket. Omkring 40 af klubbens medlemmer er forsamlet, og de fleste har et glas champagne i hånden. Et par af Odder Roklubs prominente medlemmer, de tidligere OL- og landholdsroere Juliane Elander og Christina Pultz, har fået lov til at lægge navn til to af de nye både.

- Da jeg kørte herover, havde jeg ikke lige forberedt mig på at skulle holde tale, smiler Christina Pultz i rollen som gudmor til den ene dobbeltsculler.

- Men jeg har tit stået her og kigget ud over vandet og konstateret, at jeg ikke kunne komme ud at ro på grund af vejret. Det er fantastisk, at klubbens medlemmer nu kan sejle i al slags vejr. Nu findes der ikke længere dårligt vejr – kun coastal-vejr, smiler hun, før hun tømmer en pøs fyldt med havvand ud over den nye båd, der passende har fået navnet ”Christina P”. Champagnen får lov at blive i glassene.

Efter den officielle dåb er overstået, får klubbens medlemmer chance for en kort prøvetur i de nye både. Det er nu ikke denne eftermiddag, at de får de helt store adrenalin-kick ud af at surfe på bølgerne: De holder sig under en håndsbredde i højden, når det går vildest for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce