Annonce
Debat

Både sol og vind: Vi skal ikke smide barnet ud med badevandet

"Sol og vind kan ikke altid deles lige – heller ikke, når det i bogstavelig forstand handler om, hvordan vi i Aarhus omstiller vores energiforsyning til vedvarende energikilder", skriver Anders Winnerskjold og Steen Bording Andersen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DEBAT: Sol og vind kan ikke altid deles lige – heller ikke, når det i bogstavelig forstand handler om, hvordan vi i Aarhus omstiller vores energiforsyning til vedvarende energikilder. I planen for omstillingen til vedvarende energi i Aarhus Kommune fylder solenergien mest. Det er berettiget, men det er uambitiøst at overse det potentiale, der ligger i at fremme produktionen af vindenergi.

Klimaforandringerne og deres tiltagende alvor gør, at vi skridt for skridt vænner os til en verden, der på mange måder ser anderledes ud. Det kræver af os alle, at vi ser muligheder i den måde, vi udvikler og tilpasser vores by og kommune på. Det kræver mod, vilje og tålmodighed.


Det er værd at huske på, at vi er, hvor vi er i dag, fordi vi i de sidste årtier skridt for skridt har åbnet vores øjne for nye tanker, muligheder og løsninger på klimaforandringerne. På den måde kan vi bedst skabe grøn forandring, der fryder.


Samtidig skal overgangen til vedvarende energi ske på en måde, der til gengæld – i overført betydning – fordeler sol og vind så lige som muligt. Den grønne omstilling skal være både ambitiøs og retfærdig. Det kræver blik for mulighederne, når vi skal skabe rammerne om et fremtidigt energisystem i Aarhus Kommune.

Spørgsmålet om vindmøller på havnen i Aarhus handler da heller ikke om at slå med en terning. I stedet er det et spørgsmål om, at perspektiverne i en potentiel placering af to vindmøller på havnen bør holdes åbne og gøres til genstand for et grundigt forarbejde.

I Socialdemokratiet har vi ikke taget stilling til konkrete projekter endnu – men det er vigtigt, at vi undgår at smide barnet ud med badevandet, når vi leder efter fremtidens grønne løsninger.

Vi skal passe på vores by i Aarhus. Det kræver både omstilling, omtanke og gennemarbejdet analyse. Det er værd at huske på, at vi er, hvor vi er i dag, fordi vi i de sidste årtier skridt for skridt har åbnet vores øjne for nye tanker, muligheder og løsninger på klimaforandringerne. På den måde kan vi bedst skabe grøn forandring, der fryder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce