x
Annonce
Aarhus

Bål eller afbrænding: Gæt selv, hvad der er forbudt

Torsdag var der "bål" på stranden i Risskov. Foto: Jens Thaysen
Hvad gør man lige med haveaffaldet, når genbrugspladsen er lukket, og forårsvejret får det til at krible i de grønne fingre?

AARHUS: På stranden i Risskov har en haveejer taget konsekvensen af, at den lokale genbrugsplads er lukket for private under corona-pandemien og lavet et bål til sit haveaffald på stranden. Fralandsvinden søger for, at røgen ikke genere folk på stranden eller i haverne. Pludselig truer færgebølgerne med at slukke ilden, men bålet overlever, da det er tændt på en tue af sand.

Må man det?

- Ikke hvis man bor i Aarhus Kommune, der er afbrændingforbud, oplyser Steen Bøje, indsatsleder Østjyllands Brandvæsen.

Også nede på stranden?

- Man skal kende forskel på et afbrændingsforbud af haveaffald og et bål. Man må godt tænde bål, både på stranden og hjemme i haven, hvis man overholder de afstandskrav, der er til bygninger. I det konkrete tilfælde virker det, som om der er taget hensyn, så der ikke sker noget ved det, men det er forbudt og ikke noget, folk generelt skal begynde på, for så bliver brandvæsnet bedt om at slukke det, og vi har altså andet at lave, siger han.

Indsatslederen har bemærket, at folk brænder "havebål" i det villakvarter, han selv bor i.

- Det må man ikke. Jo, bål må man gerne, hvis man følger reglerne, som man kan finde på vores hjemmeside ostbv.dk, siger han.

Annonce
Røgen drev ud over havet. Foto: Jens Thaysen

Fantastisk vejr

Corona eller ej. Forårsvejret skal nok få det til at krible i de grønne fingre hos havefolket.

- Man skal bruge sin sunde fornuft. Vi er jo sendt hjem for at arbejde, og så burde der ikke være tid til at gå i haven – til trods for at det er et fantastisk dejligt vejr, siger Steen Bøje.

Selv har han købt en ekstra rulle plastiksække, så han kan slå græsset i weekenden.

- På et eller andet tidspunkt, bliver der åbnet for genbrugspladserne igen, så jeg kan komme af med dem, siger han.

Ild og vand mødtes, men bålet overlevede på toppen af dets tue . Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce