Annonce
Debat

Bæredygtig psykiatri efterlyses

Privatfoto

Debat: Hold fast hvor var jeg glad, da psykiatrien kom på finansloven for 2020. Det bidrog til et livsnødvendigt løft af psykiatrien. Bæredygtighed skal både handle om klima, men også menneskelig bæredygtighed.

Desværre ramte covid-19-tsunamien kort efter og overtog den politiske dagsorden fuldstændig. Det påvirkede vores trivsel voldsomt - ensomhed og angst voksede. Mange mennesker undlod at søge psykiatrisk hjælp i foråret 2020, men det tog så fart i efteråret med mange flere henvendelser.

Vi kæmper nu igen med overbelægning på psykiatriske afdelinger og med patienter, der er endnu mere syge, inden de søger psykiatrisk hjælp. Det er trist og nødvendigt at fastholde højt på den politiske dagsorden.

Annonce


Regionernes økonomi er under pres på grund af de markant forøgede covid-19-udgifter, og vi kan ikke selv skaffe os flere indtægter, derfor skal vi have hjælp fra Folketinget.


I regionerne arbejder vi hårdt på konstant at omstille os til regeringens skiftende udmeldinger om test og vacciner og til at håndtere patienter både med covid-19, med senfølger, men så sandelig også med alle andre sygdomme, hvor nogle patienter har fået forlænget ventetid markant.

Regionernes økonomi er under pres på grund af de markant forøgede covid-19-udgifter, og vi kan ikke selv skaffe os flere indtægter, derfor skal vi have hjælp fra folketinget.

Vi skal have et mere bæredygtigt samfund - også menneskeligt, hvor vi tager fat om årsagerne til den øgede mistrivsel - også udover covid-19. Vi skal have en mere bæredygtig psykiatri, hvor forebyggelsesindsatsen styrkes. Hvor vi satser langt mere på tværfaglighed hos medarbejderne, så vi kan give en mere helhedsorienteret indsats med det enkelte menneskes behov i centrum og bedre alternativer til medicinsk behandling.

En bæredygtig psykiatri står og falder med, at vi kan rekruttere og fastholde medarbejdere i psykiatrien. Vi mangler for eksempel i den grad psykiatriske speciallæger i Vestjylland. Der er nok at gå i gang med. Gad vide, hvornår vi begynder med daglige opdateringer for udviklingen i psykiatrien?

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce