Annonce
Debat

Bæredygtig psykiatri efterlyses

Privatfoto

Debat: Hold fast hvor var jeg glad, da psykiatrien kom på finansloven for 2020. Det bidrog til et livsnødvendigt løft af psykiatrien. Bæredygtighed skal både handle om klima, men også menneskelig bæredygtighed.

Desværre ramte covid-19-tsunamien kort efter og overtog den politiske dagsorden fuldstændig. Det påvirkede vores trivsel voldsomt - ensomhed og angst voksede. Mange mennesker undlod at søge psykiatrisk hjælp i foråret 2020, men det tog så fart i efteråret med mange flere henvendelser.

Vi kæmper nu igen med overbelægning på psykiatriske afdelinger og med patienter, der er endnu mere syge, inden de søger psykiatrisk hjælp. Det er trist og nødvendigt at fastholde højt på den politiske dagsorden.

Annonce


Regionernes økonomi er under pres på grund af de markant forøgede covid-19-udgifter, og vi kan ikke selv skaffe os flere indtægter, derfor skal vi have hjælp fra Folketinget.


I regionerne arbejder vi hårdt på konstant at omstille os til regeringens skiftende udmeldinger om test og vacciner og til at håndtere patienter både med covid-19, med senfølger, men så sandelig også med alle andre sygdomme, hvor nogle patienter har fået forlænget ventetid markant.

Regionernes økonomi er under pres på grund af de markant forøgede covid-19-udgifter, og vi kan ikke selv skaffe os flere indtægter, derfor skal vi have hjælp fra folketinget.

Vi skal have et mere bæredygtigt samfund - også menneskeligt, hvor vi tager fat om årsagerne til den øgede mistrivsel - også udover covid-19. Vi skal have en mere bæredygtig psykiatri, hvor forebyggelsesindsatsen styrkes. Hvor vi satser langt mere på tværfaglighed hos medarbejderne, så vi kan give en mere helhedsorienteret indsats med det enkelte menneskes behov i centrum og bedre alternativer til medicinsk behandling.

En bæredygtig psykiatri står og falder med, at vi kan rekruttere og fastholde medarbejdere i psykiatrien. Vi mangler for eksempel i den grad psykiatriske speciallæger i Vestjylland. Der er nok at gå i gang med. Gad vide, hvornår vi begynder med daglige opdateringer for udviklingen i psykiatrien?

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kvinde forsvandt fra demensplejehjem og døde: - Afdækning af forløbet viser, at der er begået en fejl undervejs

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Udsigt til motorvejsramper splitter lokalområde: Nu kommer grundejerforening med et mere spiseligt forslag

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

AGF

Jon Dagur er en hemmelighedsfuld AGF'er: - Jeg har ikke besluttet mig for noget som helst

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Alarm 112

Raserianfald i bus og tog: Passagerer flippede ud da de blev snuppet i at 'køre på røven'

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Annonce