Annonce
Aarhus

Bæredygtige boliger for alle på vej til Lisbjerg: Stor fælleshave skal binde området sammen

44 grønne andelsboliger med en stor fælleshave er på vej til Lisbjerg. Illustration: Tegnestuen Transform
Onsdag aften godkendte byrådet et salg af et område i Lisbjerg. Dermed er et bæredygtigt andelsboligprojekt på vej til området.
Annonce

LISBJERG: Andelsboliger og et grønt område ala Randers Regnskov er på vej til Lisbjerg, efter byrådet onsdag aften godkendte et salg.

Der er tale om det område, der ligger tæt på Lisbjerg Buen, og det var Kuben Management A/S, der vandt udbuddet om udvikling af grunden. I deres tilbud skulle de blandt andet beskrive, hvordan boligerne kommer til at signalere by, bymidte, tæthed og mangfoldighed. Derudover skulle de også fortælle, hvordan deres projekt kommer til at bidrage til at skabe byliv og levende byrum.

Der bliver både stueboliger, rækkehuse og etageboliger i det nye område. Boligerne skal være miljømæssigt bæredygtige.

Midt i det hele bliver der en stor, grøn fælleshave. I alt bliver der 4.672 etagemeter andelsboliger. I en pressemeddelelse oplyser Aarhus Kommune, at det nye område får navnet Havehusene.

Langs ejendommenes nordlige kant vil man i samarbejde med Randers Regnskov lave et grønt skovbælte. Der skal laves en grøn genbank og en lille frugthave. Den grønne have skal ikke kun være for dem, der bor i Havehusene, men for alle i Lisbjerg, og der skal etableres en sti, så man nemt kan komme derind.

- Det er et meget spændende projekt af flere grunde. Blandt andet fordi der arbejdes med forskellige fælleskabsmuligheder i gårdmiljøet, og fordi Randers Regnskov inddraget i projektet, hvor der indtænkes rigtigt interessant biodiversitet i landskabsarkitekturen, siger stadsarkitekt Stephen Willacy i en pressemeddelelse.

Planen er, at der i midten af andelsbolig-komplekset skal være en stor, grøn have. Illustration: Tegnestuen Transform
Annonce

Boliger for alle

Ved nogle af andelsboligerne, vil der efterfølgende være mulighed for at udvide boligen med op til 50 kvadratmeter. På den måde bliver der plads til et ekstra børneværelse, et musikrum eller måske et værksted:

- Der er tale om nyskabende varieret arkitektur, der indtænker fremtidige udvidelsesmuligheder, hvis/når familien bliver større, siger Stephen Willacy.

De mange kvadratmeter etagemeter fordeler sig på 44 boliger af forskellig størrelse og udformning. Tanken er, at boligerne skal appellere til alle - unge som gamle, børnefamilier og enlige.

- Det kommer til at bidrage positivt til livet i Lisbjerg med ambitionen om at åbne fælleshaven, så den også er for byens øvrige beboere, siger rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Andelboligerne er skabt af Kuben Management A/S i tæt samarbejde med tegnestuen Transform.

- Vi har skabt et helstøbt og bæredygtigt projekt, og vi ser frem til at bidrage til en grøn, inkluderende og bæredygtig byudvikling, siger Ulf Christensen, administrerende direktør for Kuben Management A/S.

Salget og opførelsen af andelsboligerne forventes at gå i gang om få måneder.

Boligerne bliver af forskellige udformning og størrelse. Ved nogle af dem bliver der mulighed for at udvide boligen efter behov. Illustration: Tegnestuen Transform
Kortet her viser, hvor det nye område "Havehusene" får placering henne. Kort: Kuben Management A/S
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce