Annonce
Aarhus

Bæredygtige projekter får et skulderklap

Lige nu kan der indstilles nominerede til Spireprisen 2018. Prisen gives til et klima- eller bæredygtighedsprojekt i Aarhus Kommune, der fortjener et skulderklap. Fra 26. november kan der stemmes på kandidaterne. Vinderen bliver udpeget 13. december. Bæredygtighedsbureauet Worldperfect (foto) samarbejder med Klimasekretariatet om prisuddelingen. Arkivfoto: Axel Schütt

Hvem skal nomineres til Spireprisen 2018? Lige nu kan der indstilles nominerede til den grønne pris.

AARHUS: Torsdag er sidste frist for at komme med bud på, hvem der skal nomineres til årets Spirepris. Prisen uddeles af Klimasekretariatet og gives til et klima- eller bæredygtighedsprojekt i Aarhus Kommune, der fortjener et skulderklap.

Klimasekretaritet hører under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, og det er tredje år i træk at Spireprisen uddeles. Tidligere år er den gået til Webrush, et århusfirma der står bag en abonnementsordning med bæredygtige tandbørster, og Aarhus Katedralskole, der modtog prisen for deres store indsats for bæredygtighed i undervisningen og på skolen.

- Vi starter med vækstlaget, de grønne upcoming virksomheder og initiativer. Senere bliver der koblet en større erhvervsklimapris på for de helt store spillere, siger Jakob Baungaard fra Worldperfect, som samarbejder med Klimasekretariatet om prisuddelingen.

På facebooksiden Go Green with Aarhus kan de nominerede indstilles til og med 8. november.

En jury udpeger efterfølgende tre-fem af de nominerede, som bliver kandidater til prisen. Fra 26. november kan der stemmes på kandidaterne på facebooksiden.

Vinderen af Spireprisen afsløres ved et arrangement på Centralværkstedet i Aarhus 13. december, hvor der vil være forskellige oplæg og miniworkshops med debat. Deltagerne er undervejs med til at stemme på kandidaterne, og deres stemmer tæller med i den endelige afgørelse sammen med facebook-stemmerne.

Foruden æren modtager vinderen 10.000 kroner på en præmiecheck fra COWI og Merkur Andelskasse og en workshop, hvor Worldperfect og COWI giver sparring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Mange ansatte har forladt sundhedsenhed i Aarhus: Alvorligt påbud rammer efter en svær periode

Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce