Annonce
Aarhus

Bæredygtighed, grøn omstilling og innovation: Aura Energi vil tænke endnu grønnere i fremtiden

Delebilerne, der kører på el, er et af de grønne initiativer, som Aura Energi har iværksat gennem de sidste tre år, hvor virksomheden i højere grad har fået fokus på grøn omstilling og bæredygtighed. Foto: Aura Energi
For tre år siden begyndte Aura Energi som koncern og virksomhed at fokusere på bæredygtighed og innovation, og i dag fylder de to emner en stor del i virksomheden.

AARHUS: Bæredygtighed og innovation.

To ting, der er vigtige for Aura Energi, og som virksomheden har stort fokus på - både eksternt og internt.

Det er godt tre år siden, at man i Aura Energi besluttede sig for at lægge et fokus på det grønne område, og siden har det taget fart.

Annonce

- Både eksternt og internt i vores virksomhed har det fyldt meget. Og opbakningen har været massiv fra start af. Vores repræsentantskab - altså østjyderne, som også ejer Aura, har både bakket om om det fra starten af, men også skubbet på udviklingen, fortæller Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura Energi.

Dygtige unge mennesker med forstand på grønne initiativer

Tidligere havde man i virksomheden arbejdet med det grønne område, miljø og bæredygtighed, men slet ikke på en struktureret måde, fortæller han:

- Derfor tænkte vi, at skulle vi gøre det, så skulle det være struktureret, og så ville vi virkelig rykke os. Ting kommer ikke af sig selv. Vi har skulle afsætte medarbejdere og penge til det.

For Aura Energi handlede det blandt andet om, at man gerne ville sende et signal om, at man som virksomhed tager ansvar.


Det ultimative ville være, at vi får en kontakt til ikke bare dem, der får prisen, men også dem, der er med i opløbet, så vi kan være med til at få en succes ud af nogle af de andre, gode idéer, der også bliver indstillet til prisen.

Carsten Höegh Christiansen, adm. direktør, Aura Energi


- Vi investerer i det, både fordi vi som virksomhed synes det er vigtigt, men også fordi, der er penge i det. Det er ikke nogen hemmelighed. Men for os er det ansvarlighed i form af udvikling at investere i den grønne omstilling, siger Carsten Höegh Christiansen.

For blandt andet at sikre, at udviklingen også er innovativ, har man ansat flere unge medarbejdere, der er dygtige på områder som bæredygtighed og innovation.

- Vi har et tæt samarbejde med læreranstalter og universiteter, så tit får vi unge, dygtige mennesker, der har rigtig godt styr på det område, siger Carsten Höegh Christiansen.

Annonce

Alle kan være med i opløbet om Aura Energis grønne pris

Kort før corona, kom man i Aura Energi til at tale om, om nogle af de sponsormidler, som de deler ud af hvert år, fremover skulle bindes op omkring bæredygtighed og innovation.

- Det kom sig af et ønske om at have en tættere kontakt mellem bæredygtighed og innovation og sponsormidlerne. Vi vil gerne både understøtte en udvikling og bidrage til den, men også selv bliver klogere, siger Carsten Höegh Christiansen.

Derfor besluttede de sig for at indstifte Aura Energis grønne pris.

En pris, på 200.000 kroner, som vi tidligere har omtalt her i avisen.

- Det ultimative ville være, at vi får en kontakt til ikke bare dem, der får prisen, men også dem, der er med i opløbet, så vi kan være med til at få en succes ud af nogle af de andre, gode idéer, der også bliver indstillet til prisen, siger Carsten Höegh Christiansen, administrerende direktør i Aura. Foto: Aura Energi

Der er ikke noget krav om, hvem der kan modtage prisen - høj som lav, ung som gammel, studerende eller færdiguddannet, NGO'er, boligorganisationer eller startups. Så længe, at man på banebrydende vis har transformeret idéer til praksis med fokus på bæredygtighed, grøn omstilling, deleøkonomi og lignende, så kan man være med i opløbet om prisen og de 200.000 kroner.

- Det ultimative ville være, at vi får en kontakt til ikke bare dem, der får prisen, men også dem, der er med i opløbet, så vi kan være med til at få en succes ud af nogle af de andre, gode idéer, der også bliver indstillet til prisen, siger Carsten Höegh Christiansen og forsætter:

- At vi i fællesskab med en virksomhed, kommune, privatperson eller lignende kan bringe den idé, de har, videre og føre den ud i livet. Vi skal tænke klima og grøn omstilling fremover. Det er vigtigt, siger Carsten Höegh Christiansen.

Annonce

Grønne elbiler

En af de initiativer, Aura Energi selv har iværksat, er eldelebilskonceptet.

- Det har vi investeret i, fordi vi som elselskab synes det er vigtigt, og samtidig sender det et signal om, at vi tager ansvar og investerer i den grønne udvikling, siger Carsten Höegh Christiansen.

Aura Energis grønne pris

’Aura Energis grønne pris’ er på 200.000 kroner

Prisen gives til forskere, studerende, startups, uddannelsesinstitutioner, virksomheder, kommuner, boligorganisationer, NGO'er og andre, der på banebrydende vis transformerer idéer til praksis med fokus på bæredygtighed, grøn omstilling, deleøkonomi og lignende.

Kender du en privatperson, en virksomhed, en startup, en gruppe studerende, forskere eller en uddannelsesinstitution i Østjylland, som skal i betragtning til ’Aura Energis grønne pris’, så indstil din kandidat senest 1. september på aura.dk.

Du behøver ikke selv være en del af det projekt, du nominerer, men du må gerne.

I løbet af efteråret udvælger Aura tre kandidater, som kommer med i det endelige opløb om de 200.000 kr.

Selve prisoverrækkelsen finder sted torsdag d. 12. november 2020.

Delebilskonceptet går ud på, at du kan leje en bil, når du har brug for det - helt uden udgifterne, og besværet ved at have egen bil.

Via en app kan du booke lige præcis den bil, som du har brug for. Du låser også bilen op med app'en og afleverer den blot samme sted, når du er færdig. Det er gratis at være medlem og have app'en, men det koster penge at leje bilerne.

Annonce

Flere ting vil være bundet op om el

I fremtiden håber og tror Carsten Höegh Christiansen, at flere ting i vores liv og dagligdag er bundet op af el som delebilerne er det.

- Tingene går rigtig stærkt i øjeblikket. For to år siden var grøn energi knap på tegnebrættet. Det er det nu. Og jeg mener, at vi skal elektrificere i langt højere grad i fremtiden. Vi har et kæmpe ansvar og en stor rolle på det område. I fremtiden vil meget være bundet af el, som eksempelvis vores delebiler er det i dag, siger han og fortsætter:

- Hvis vi lykkedes med elektrificeringen, så har vi både en langt større virksomhed, men også et langt større ansvar. Og med elektrificering kan vi virkelig gøre noget godt for klimaet.

Aura Energis grønne pris skal forhåbentligt også give Aura Energi flere gode idéer og muligheder for at investere i den grønne udvikling. Et område, som Aura Energi kun vil have endnu mere fokus på i fremtiden.

Prisen uddeles i forbindelse med Byens Bedste awardshowet, der finder sted i november, og man kan både nominere et projekt, man selv er en del af, eller andre projekter. Men man skal skynde sig, for fristen for at indstille er 1. september.

Man indstiller sin kandidat på Aura Energis hjemmeside.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

AGF For abonnenter

Se listen: Her er de verdensberømte arkitekter, der står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Alarm 112

Tæt på at blive kørt ned: Parkeringsvagt angrebet af mand med palleløfter

Aarhus

I en villa i Risskov har unge hjemløse lært at bo selv: Nu skal villaen rives ned

Ny undersøgelse: Pfizer-vaccine giver delvis beskyttelse mod Omikron

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Navne

En berejst sjæl fylder 75: Det slidte pas bruges fortsat

Alarm 112

Østjyllands Politi beder byens borgere og butikker om hjælp i efterforskningen af 29-årige Peter

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Alarm 112

Se video: Voldsom bilbrand i Aarhus V natten til tirsdag

Erhverv For abonnenter

Aarhus-virksomheder har fået næsten tre milliarder i coronakompensation: Se hvem, der har fået mest

AGF

Ung AGF-spiller solgt til Horsens

Annonce