Annonce
Aarhus

Bøde og sur smiley til Kähler-restaurant: - Vi er frygtelig kede af det

Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade har fået sur smiley og bøde efter Fødevarestyrelsens seneste besøg. Arkivfoto: Jens Thaysen
Sjusk med rengøringen har kostet Kähler Spisesalon en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley. Alt er nu udbedret forsikrer restauranten.

AARHUS: Anmærkninger på tre af de seneste fire besøg mundede i Fødevarstyrelsens seneste besøg på Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade ud i en sur smiley og en bøde.

Bøden, som lyder på 10.000 kroner, kommer fordi man ikke har bragt et forhold i orden om bedre rengøring af restauranten.

Ved forrige besøg fra myndighederne blev det indskærpet, at "lokaler, hvor der er fødevarer, skal holdes rene". Men ved ekstrakontrollen 16. september, var forholdet ikke bragt i orden, lyder det i rapporten.

"Under kølemøbler på ben på lager er der produktrester, som ikke er fra dagens produktion", lyder det blandt andet.

"Anmærkninger hos sådanne virksomheder med dårlig regelefterlevelse medfører to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg," lyder det videre.

Til gengæld havde man fået en indskærpelse om hygiejne bragt i orden.

Annonce

Kede af det

Hos Kähler Spisesalon er man ærgerlig over bøden og den sure smiley.

- Vi kan kun sige, at det er en sag, vi er frygtelig kede af, siger direktør for Kählers restauranter i Aarhus, Aase Skov.

Hun forklarer, at der kan være ting, der er røget ned mellem to stole i forbindelse med et skifte af køkkenchef.

- Det er ikke en sag, vi er stolte af, men vi respekterer Fødevarstyrelsens arbejde. Vi har udbedret tingene og inviteret dem på besøg igen, forsikrer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce