Annonce
Aarhus

Bøde og sur smiley til Kähler-restaurant: - Vi er frygtelig kede af det

Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade har fået sur smiley og bøde efter Fødevarestyrelsens seneste besøg. Arkivfoto: Jens Thaysen
Sjusk med rengøringen har kostet Kähler Spisesalon en bøde på 10.000 kroner og en sur smiley. Alt er nu udbedret forsikrer restauranten.

AARHUS: Anmærkninger på tre af de seneste fire besøg mundede i Fødevarstyrelsens seneste besøg på Kähler Spisesalon i M.P. Bruuns Gade ud i en sur smiley og en bøde.

Bøden, som lyder på 10.000 kroner, kommer fordi man ikke har bragt et forhold i orden om bedre rengøring af restauranten.

Ved forrige besøg fra myndighederne blev det indskærpet, at "lokaler, hvor der er fødevarer, skal holdes rene". Men ved ekstrakontrollen 16. september, var forholdet ikke bragt i orden, lyder det i rapporten.

"Under kølemøbler på ben på lager er der produktrester, som ikke er fra dagens produktion", lyder det blandt andet.

"Anmærkninger hos sådanne virksomheder med dårlig regelefterlevelse medfører to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg," lyder det videre.

Til gengæld havde man fået en indskærpelse om hygiejne bragt i orden.

Annonce

Kede af det

Hos Kähler Spisesalon er man ærgerlig over bøden og den sure smiley.

- Vi kan kun sige, at det er en sag, vi er frygtelig kede af, siger direktør for Kählers restauranter i Aarhus, Aase Skov.

Hun forklarer, at der kan være ting, der er røget ned mellem to stole i forbindelse med et skifte af køkkenchef.

- Det er ikke en sag, vi er stolte af, men vi respekterer Fødevarstyrelsens arbejde. Vi har udbedret tingene og inviteret dem på besøg igen, forsikrer direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce