Annonce
Aarhus

Bøder og klip i kørekortet: Bilister blæste på vejarbejderes sikkerhed

Der blev delt både bøder og klip i kørekortet ud, da Østjyllands Politi torsdag holdt øje med trafikken i forbindelse med et vejarbejde i Tilst. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

TILST: Vejarbejdere langs de århusianske veje lever liver farligt. Mens de er i gang med udbygninger og reparationer af vejnettet, blæser mange bilister på arbejdernes sikkerhed.

Det viser et eksempel torsdag i Aarhus-forstaden Tilst.

Her er der i øjeblikket vejarbejde på Blomstervej og i den forbindelse er der blandt andet indført ensretning. Østjyllands Politi havde fået et tip om, at mange bilister ignorerer skiltningen og kører mod ensretningen, hvilket skaber farlige situationer og en del utryghed for vejarbejderne.

Derfor foretog politiet torsdag en kontrol på Blomstervej, og det viste sig hurtigt, at der rigtigt nok er for mange bilister, der enten er ligeglade med skiltningen eller er så uopmærksomme, at de ikke ser den, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

I løbet af relativ kort tid blev 17 bilister sigtet for at køre mod ensretningen. Den forseelse får man som udgangspunkt et klip i kørekortet og en bøde på 2000 kroner for. Derudover skal man give et bidrag på 500 kroner oveni til Offerfonden.

Ud over sigtelserne for kørsel mod ensretningen uddelte betjentene nogle enkelte andre sigtelser til bilister - blandt andet for ikke havde sele på eller for at køre med en defekt lygte.


Noget tyder på, at torsdagens fangst ikke var et tilfælde. Fredag var politiet nemlig igen på stedet og endnu engang blev 17 bilister taget for at køre i mod ensretningen, oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Trods anbefalinger om det modsatte: Skole i Ry har sendt tre klasser på lejrtur

Annonce