Annonce
Aarhus

Bøderegn for tusindvis af kroner: 81 bilister taget for at køre over for gult eller rødt

De seneste to uger har der været ekstra færdselsbetjente til stede i flere kryds i Aarhus i forbindelse med Brems for Gult-kampagnen. Østjyllands Politi var tidligere på måneden i Herredsvang og Brabrand for at undersøge trafikken, efter at en 23-årig kvinde blev dræbt. Foto: Flemming Krogh
Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har med kampagnen "Brems for Gult" sat fokus på bilisters kørsel i lyskryds i Aarhus.
Annonce

AARHUS: I forbindelse med kampagnen Brems for Gult har Østjyllands Politi sigtet 60 bilister for at køre over for gult, mens 21 blev taget for at køre over for rødt.

Det er Aarhus Kommune og Østjyllands Politi, der igen i år har arbejdet sammen om at sætte fokus på trafikanternes adfærd i de aarhusianske kryds. Derfor har der i løbet af de seneste to uger været ekstra færdselsbetjente til stede i flere kryds i Aarhus, hvor de har skrevet bøder til de bilister, der ignorerede de gule eller røde lys.

- Vi håber, at vi har fået skabt lidt mere opmærksomhed på, hvor vigtigt det er, at man orienterer sig ordentligt, når man kører frem mod et kryds, og at man respekterer lyssignalerne. Udgangspunktet er, at man altid skal bremse for gult, og det budskab håber vi, at bilisterne tager til sig, siger vicepolitiinspektør Heine Hansen.

Under kampagnen har man blandt andet kunne teste sig selv i en teoriprøve om, hvordan man gebærder sig i et lyskryds, ligesom man har kunnet se kampagnefilm og plakater i byrummet.

Det koster en bøde på 1.500 kroner at køre over for gult. Kører man over for rødt giver det som udgangspunkt en bøde på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce