Annonce
Aarhus

Bølge af tricktyverier mod ældre: Tre nye tilfælde tirsdag

Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

Med to timers mellemrum havde ældre århusianske kvinder tirsdag besøg af den - formentlig - samme tricktyv.

AARHUS: Det sker næsten dagligt.

Over hele Østjylland bliver ældre borgere opsøgt på deres bopæl og udsat for tricktyveri - eller anden form for svindel og humbug.

Tirsdag var ingen undtagelse. Her modtog Østjyllands Politi yderligere tre anmeldelser fra ældre mennesker, der var blevet snydt eller bestjålet.

To af tilfældene foregik i Aarhus, og her var fremgangsmåden og signalementet så påfaldende ens, at politiet mistænker den samme kvinde for at stå bag.

Først gik det ud over en 88-årig kvinde, der pludselig havde besøg af en fremmed kvinde i sit hjem på Stadion Allé omkring klokken 12.30. Den ubudne gæst forsøgte at presse og lokke den 88-årige ud i køkkenet, men det lykkedes ikke, og den 88-årige fik i stedet gennet kvinden ud af hjemmet.

Kort forinden havde den 88-årige kvinde hævet et større kontantbeløb i en bankautomat, og hun mistænkte kvinden for at have fulgt efter sig.

Annonce

93-årig gik i fælden

Et par timer senere var en kvinde med nogenlunde samme signalement på spil på Nørre Allé.

Her ringede kvinden på hos en 93-årig kvinde og spurgte, om hun måtte låne en blyant og blok. Den venlige 93-årige fandt tingene frem i et andet rum og gav dem til kvinden, som hastede fra stedet. Efterfølgende opdagede den ældre dame, at flere af hendes smykker var forsvundet.

Politiet har onsdag rundsendt følgende signalement af gerningskvinden:


  • Dansk af udseende, hvid hud
  • Cirka 45-50 år
  • Brunt, mellemlangt hår
  • Havde briller på
  • Talte dansk
  • Iført mørk hue, sort frakke og hvide vanter uden fingre

Luk ikke nogen ind uden aftale

I løbet af eftermiddagen måtte politiet så rykke ud igen.

Denne gang til Randers, hvor en 94-årig kvinde var blevet bestjålet af en tilsyneladende venlig mand, der forinden havde tilbudt at hjælpe hende op af trapperne til kvindes lejlighed med nogle indkøbsposer.

Inde i lejligheden forklarede manden, at der var mange romaer på spil for tiden, så den ældre kvinde skulle passe godt på sine værdier. Han spurgte derefter nøje ind til, hvor hun havde gemt sine værdier. Da han kort efter forlod lejligheden, opdagede hun, at der manglede flere kontanter, som havde ligget i hendes hjem.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk til personer, der kommer på besøg uden forgående aftale.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce