x
Annonce
112

Bøller: Politiet fik fat i unge på scooter

Politiet var fredag eftermiddag og aften på besøg i Odder, hvor fem unge fik en betinget frakendelse af deres knallertkørekort. Arkivfoto
Fredag fik politiet fat i fem unge, der kørte ulovligt på scooter. De fik en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Odder: I en længere periode har scooter-bøller hærget Odder. Flere borgere fortæller, at der både bliver kørt alt for stærkt, og at de unge mænd kører hensynsløst. Og i fredags fik politiet fat i nogle af de unge.

Senest har en af byens beboere, Christina Månsson, i et Facebook-opslag i gruppen ”8300 Hjælp Odder” fortalt om en episode i fredags. Det skriver TV2 Østjylland.

Her legede en ung mand ”chicken” med en lastbilchauffør. Han kørte på scooter kørte direkte imod lastbilen og undveg først, da han var få meter fra at kollidere med lastbilen.

- Chaufføren kommer ind til os og er dybt rystet. Personen på scooteren kiggede ham lige i øjnene og drejede først fra få meter inden, siger Christina Månsson til TV2 Østjylland.

- Der er ingen tvivl om, at der skal ske noget for de unge mennesker, og at de gerne vil brænde hornene af – men de gør det bare på en forkert måde. Det er noget, vi skal døjes med hver eneste dag, siger hun.

Annonce
Jeg synes, det er ærgerligt, at sådan en scooterbande skal have lov at styre hele Odder. Der er mange, der føler sig generet og påvirket af det.

Christina Månsson, butiksejer

Politiet tog affære

En del af de vrede borgere i Odder har henvendt sig til politiet med deres frustration.

- Når vi får så mange henvendelser, så tager vi det meget alvorligt. Vi gør, hvad vi kan, og nu har vi ved selvsyn set, hvordan det står til derude, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Flemming Lau, til TV2 Østjylland.

Aktionen betød, at en gruppe på fem unge mænd fik en betinget frakendelse af deres knallertkørekort. Scooterne må kun køre 30 km/t, men efter en tur på politiets rullefelt, viste det sig, at alle fem køretøjer kørte over 43 km/t.

Det betød, at kørekortet blev betinget frakendt – og hvis politiet snupper dem igen, får de ubetinget frakendt kørekortet.

- De bliver sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de har lavet konstruktive ændringer af knallerten. Det giver i dette tilfælde en betinget frakendelse og en bøde. Vi kommer igen, det er helt sikkert. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at få styr på det her problem, siger Flemming Lau til TV2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce