Annonce
112

Bøller: Politiet fik fat i unge på scooter

Politiet var fredag eftermiddag og aften på besøg i Odder, hvor fem unge fik en betinget frakendelse af deres knallertkørekort. Arkivfoto
Fredag fik politiet fat i fem unge, der kørte ulovligt på scooter. De fik en betinget frakendelse af knallertkørekortet.

Odder: I en længere periode har scooter-bøller hærget Odder. Flere borgere fortæller, at der både bliver kørt alt for stærkt, og at de unge mænd kører hensynsløst. Og i fredags fik politiet fat i nogle af de unge.

Senest har en af byens beboere, Christina Månsson, i et Facebook-opslag i gruppen ”8300 Hjælp Odder” fortalt om en episode i fredags. Det skriver TV2 Østjylland.

Her legede en ung mand ”chicken” med en lastbilchauffør. Han kørte på scooter kørte direkte imod lastbilen og undveg først, da han var få meter fra at kollidere med lastbilen.

- Chaufføren kommer ind til os og er dybt rystet. Personen på scooteren kiggede ham lige i øjnene og drejede først fra få meter inden, siger Christina Månsson til TV2 Østjylland.

- Der er ingen tvivl om, at der skal ske noget for de unge mennesker, og at de gerne vil brænde hornene af – men de gør det bare på en forkert måde. Det er noget, vi skal døjes med hver eneste dag, siger hun.

Annonce
Jeg synes, det er ærgerligt, at sådan en scooterbande skal have lov at styre hele Odder. Der er mange, der føler sig generet og påvirket af det.

Christina Månsson, butiksejer

Politiet tog affære

En del af de vrede borgere i Odder har henvendt sig til politiet med deres frustration.

- Når vi får så mange henvendelser, så tager vi det meget alvorligt. Vi gør, hvad vi kan, og nu har vi ved selvsyn set, hvordan det står til derude, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Flemming Lau, til TV2 Østjylland.

Aktionen betød, at en gruppe på fem unge mænd fik en betinget frakendelse af deres knallertkørekort. Scooterne må kun køre 30 km/t, men efter en tur på politiets rullefelt, viste det sig, at alle fem køretøjer kørte over 43 km/t.

Det betød, at kørekortet blev betinget frakendt – og hvis politiet snupper dem igen, får de ubetinget frakendt kørekortet.

- De bliver sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de har lavet konstruktive ændringer af knallerten. Det giver i dette tilfælde en betinget frakendelse og en bøde. Vi kommer igen, det er helt sikkert. Vi vil gerne hjælpe borgerne med at få styr på det her problem, siger Flemming Lau til TV2 Østjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce