Annonce
Aarhus

Børn går i fars spor: Hotel i Aarhus' hjerte vil lave markant udvidelse

Hotellets medejer Dina Evar viser, hvor udvidelsen af The Mayor Hotel skal være. Det er planen at gøre området mere grønt og indbydende. Foto: Flemming Krogh
57-60 flere værelser på vej i Aarhus til Banegårdspladsens The Mayor Hotel, der gerne vil kunne huse konferencer og større arrangementer.
Annonce

AARHUS: Hotel Mayor på Banegårdspladsen 14  i Aarhus mangler plads, og derfor vil ejerne gerne udvide. De 162 værelser skal gerne blive til cirka 220.

- Vi vil gerne kunne rumme større grupper og erhvervsvirksomheder. Når der er konferencer og sportsarrangementer i byen, har vi ikke pladser nok, og så får vi ofte de gæster, der ikke er plads til andre steder. Vi vil gerne kunne tilbyde plads til alle, siger 40-årige Dina Evar.

Annonce

Oprindeligt missionshotel

Hotellet er bygget i 1936 og hed oprindelig Missionshotel Ansgar.

I 1996 købte Jacob Evar det sammen med sin bror Samson. De satte hotel og restaurant totalt i stand og omdøbte det til Plaza Hotel Århus og Restaurant Brazil.

Efter nogle år overtog hotelkæden Scandic driften, men i 2014 overtog Evar-familien igen driften, og efter en omfattende renovering omdøbte de det til "The Mayor Hotel" og drev det selv frem til 2018, hvor de igen overdrog driften til Scandic.


Hotellet har været et hjertebarn for vores familie, og i to generationer har vi lagt hårdt arbejde og hjerteblod i det.

Dina Evar


Udvidelsen ses i gården til højre for det røde tag midt i billedet. Der bliver grønne haver foroven. Visualisering: E+N Arkitektur
Annonce

Et hjertebarn

- Hotellet har været et hjertebarn for vores familie, og i to generationer har vi lagt hårdt arbejde og hjerteblod i at skabe en international hotel- og restaurantoplevelse. Vores restaurant "Gäst" har fået en del positiv omtale i blandt andet Michelin-guiden, siger Dina Evar.

Det er planen, at udvidelsen skal ske i gården, der ikke er synlig fra Banegårdspladsen og Johs. Bjergs Gade ved siden af skulpturen "Agnete og Havmanden" og rådhuset.

- I gården har vi 39 parkeringspladser. Det er meningen at bygge udvidelsen på søjler over dem og dermed skabe 57-60 flere værelser og yderligere en række p-pladser, siger Dina Evar.

Annonce

Stået på længe

Allerede i 2015-16 begyndte ejerne et samarbejde med E+N Arkitektur om tilbygningen, og siden starten af 2018 har der været et tæt forløb med Afdelingen for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Projektet er blevet tilpasset i flere omgange efter tilbagemeldinger fra blandt andet Stadsarkitekten, sagsbehandler, naboer, brandmyndigheder og entreprenører.

- Til vores glæde er projektet blevet forbedret, så det giver et visuelt tilskud til baggården, sikrer bedre parkeringsforhold og ikke mindst tager hensyn til vores naboer med uændrede eller svagt forbedrede dagslysforhold og mindre indblik, siger Dina Evar.

Annonce

Tæt på rådhuset og parken

Hotellet ligger i nærheden af mange af Århus’ vigtige vartegn og lige ved siden af Arne Jacobsens smukke Rådhus og Rådhusparken og tæt på tog og busser.

Hotellet midt i billedet ligger lige op til rådhusparken. Udvidelsen ses tydeligt til højre for det røde tag midt i billedet. Visualisering: E+N Arkitektur

- Jeg bliver benovet hver gang, jeg kommer op på et af hotellets værelser med parkudsigt og trækker gardinerne fra. Det er, som om parken lukkes ind i værelset og fylder øjnene med lys og lungerne med luft, siger Dina Evar om den tætte beliggenhed til rådhusparken og understreger, at parken er tænkt ind i tilbygningen.

- Vi trækker det grønne og smukke ind i gården med tilbygningen og giver hotellets gæster og ejendommens naboer noget grønt, smukt og skulpturelt at se på, siger Dina Evar.

Hun har læst hotel management og international business på Cornell University i Ithaca, New York, og har arbejdet i hotelbranchen i Danmark og USA, siden hun gik i gymnasiet.

Annonce

Under behandling

Sagen om udvidelsen er på vej til byrådet.

En indstilling er sendt videre til borgmesterens afdeling, og efter behandling i magistraten kan byrådet behandle den. Der er udsigt til, at det sker ved at af de nærmeste kommende møder, oplyser kontorchef for Juridisk Service og  Byggeri i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Torben Simonsen.

Historien

Scandic The Mayor Hotel ejes af de tre søskende Dina, Benjamin og Daniel Evar samt deres onkel Samson Evar, men drives i dag af Scandic.

De tre søskendes far Jacob Evar kom til Danmark i 1969, fik hurtigt Århus ind under huden og blev et kendt ansigt i byen.

Sammen med sin hustru Inger Evar og sin bror Samson Evar etablerede og drev han adskillige spise- og kultursteder i Århus og København, heriblandt Jacob’s Bar BQ i Vestergade, som familien drev i 43 år, Jacob’s Pita med fabrikken i Hasselager og pitabaren i Vestergade.

I 1996 købte Jacob Evar Missionshotel Ansgar på Banegårdspladsen 14 sammen med sin bror Samson.

Jacob Evar døde i 2004.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce