Annoncørbetalt indhold

Børn og tandlæger: Sådan undgår du tandlægeskræk

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

At gå til tandlægen er sjældent noget, man glæder sig til. Ikke desto mindre gør de fleste af os det troligt op til flere gange om året, men det er ikke alle, der bare sådan lige tager afsted. Tandlægeskræk er nemlig en stor del af manges hverdag, hvor timerne, dagene og endda i nogle tilfælde ugerne op til en tandlægetid er fyldt med hjertebanken og ondt i maven – og det starter ofte i barndommen.


Annonce

Lindbergtand er en tandlæge i Risskov, Århus, med et særligt fokus på tandlægeskræk. Fokusset handler ikke blot om et kendskab til de særlige behov, der kan være for patienter med tandlægeskræk, men også om kommunikation og noget så lavpraktisk som indretningen i både reception, venteværelse og behandlingsrum.


Når dit barn er ved at være gammel nok til at skulle til tandlæge, er det vigtigt at have fokus på at få en god oplevelse ud af det – hver gang. Kommer der først en dårlig oplevelse eller flere, stiger risikoen for, at barnet får tandlægeskræk. Nedenunder gennemgår vi nogle gode tips til, hvordan du håndterer det, når det er tid til at tage dit barn med til tandlæge.


Start tidligt 

Noget at det vigtigste ved at undgå, at dit barn får tandlægeskræk, er at starte tidligt med tandlægebesøgene. Det er forskelligt, hvornår børn indkaldes til behandling første gang: I nogle kommuner får forældrene indkaldelsen allerede ved 1-års alderen, mens det i andre først er ved 3- eller 3½-års alderen, men det er op til forældrene at bestemme, hvornår det sker – anbefalingen er mellem 2- or 3-års alderen.

Starter du tidligt, bliver dit barn vænnet til tandlægebesøgene, men vigtigst af alt kommer du afsted, før noget går galt. Hvis det første tandlægebesøg er efter for eksempel et fald, hvor barnet slår tænderne og har ondt, er det den første oplevelse, barnet har – og så er der ikke langt til at være bange for næste besøg.


Vælg en god tandlæge 

Hvad er en god tandlæge? Det er svært at sige, for vi har alle forskellige behov – og netop af den grund er det vigtigt at vælge dit barns tandlæge med omhu. Har du et barn, der allerede lider af tandlægeskræk, eller skal du vælge den første tandlæge til dit barn, er det vigtigt at tale med tandlægen først for at finde ud af, om han eller hun tager hensyn og ikke kun har fokus på det tekniske ved behandlingen.

Første gang du har dit barn med til tandlægen, er det desuden en god idé, at der ikke er en decideret behandling involveret – lad dem møde hinanden, og giv barnet lov til at undersøge lokalerne og måske nogle af instrumenterne for at blive bekendt med det hele og tryg, inden en decideret behandling kommer på tale.


Få styr på tandbørstningen hjemmefra 

Noget af det sværeste ved at få børn til tandlæge kan være alle de instrumenter, der skal ind i munden. Derfor er det en god idé at starte tidligt med tandbørstningen derhjemme – og selvfølgelig også for at holde de små mælketænder fine og sunde.

Når I børster tænder – gerne morgen og aften – kan du tale om tænder, tandbørstning og tandlægebesøg, så det ikke er fremmede koncepter. Du kan også altid kontakte tandlægen for at få gode råd om at børste de små bisser med den rigtige tandbørste og en god tandpasta med fluor.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.