Annonce
Debat

Børn og unge fortjener bedre mental sundhed: Skolepsykologerne skal tilbage på skolerne

"En undersøgelse viser, at næsten hver femte unge århusianer ikke er tilfreds med sit liv. De har brug for en håndsrækning, og den skal vi give dem. Bedre mental sundhed for en hel generation kræver handling, og i Aarhus vil vi gå forrest", skriver Rikke Kondrup Jensen og Thomas Medom. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: Alt for mange børn og unge har ondt i livet.

Karakterræs, ensomhed, angst og ikke mindst tonen og kulturen på sociale medier er bare nogle af de ting, der presser børnene og de unge. Et pres, som over et år med corona-isolation, hjemsendelser og bekymringer bestemt ikke har gjort mindre.

En undersøgelse viser, at næsten hver femte unge århusianer ikke er tilfreds med sit liv. De har brug for en håndsrækning, og den skal vi give dem. Bedre mental sundhed for en hel generation kræver handling, og i Aarhus vil vi gå forrest.

Annonce


God mental sundhed kræver, at vi handler og på tværs af generationer arbejder sammen om det gode børne- og ungdomsliv i Aarhus.


Alle voksne har et ansvar for at hjælpe ungdommen til gode liv med trivsel, venner og værdi. Men det er de unge, der kender deres liv og udfordringer bedst. Derfor er deres stemmer helt afgørende – både, når vi debatterer, og når vi skal finde løsningerne.

I Aarhus Byråd og i børne- og ungebyrådet vil vi nu sammen sætte skub i en række tiltag, der skal forbedre den mentale sundhed blandt børn og unge i Aarhus. Både for dem, der har brug for hjælp og støtte her nu og nu, og dem, der måske får brug for det i fremtiden. Og det hele starter i skolen.

Har man brug for en at tale med, skal det være let at række ud. Derfor vil vi som forsøg bringe skolepsykologerne tilbage på skolerne, så der altid er hjælp at finde til hverdagens store og små udfordringer. Skolepsykologen skal være på skolen udvalgte dage både i og uden for skoletiden – men ikke erstatte det tilbud om gratis psykologhjælp til alle børn og unge, som vi allerede har i Aarhus.

Det er vigtigt at vide, at der altid er hjælp at hente, hvis man har det svært. Desværre er problemer med psyken stadig et stort tabu, også blandt mange børn og unge. Derfor skal vi skrue op for oplysningen om mental sundhed og de tilbud, der findes, hvor de unge er - både i undervisningen, i fritiden og på de sociale medier. Gennem oplysningsarbejde og nedbrydning af tabuer kan vi hjælpe børn og unge til mere forståelse for både deres egen og hinandens trivsel og sundhed.

God mental sundhed kræver, at vi handler og på tværs af generationer arbejder sammen om det gode børne- og ungdomsliv i Aarhus. Det har vores børn og unge i den grad fortjent.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Debat

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce