Annonce
Østjylland

Børn skal blive bedre til at undre sig

En delegation fra Skanderborg rejser i denne uge til Newcastle for at se, hvordan pædagoger lærer børn at blive endnu bedre til at undre sig.

De seks overordnede ledere af dagtilbudene for vuggestue- og børnehavebørn i Skanderborg Kommune rejser i morgen til Newcastle for at se, hvordan pædagogerne der har gjort børns læring synlig - så børn bliver bedre rustet til at undre sig og suge til sig. Og i sidste ende bliver bedre til at 'lære'.

Egentlig skulle den sidste af de overordnede ledere - lederen for dagplejen - også have deltaget. Men da det område står foran en snarlig persionering og ansættelse af ny leder, er dagplejen ikke med på denne tur.

Men de andre er - sammen med tovholderen på kommunens læringsprojekt, Lone Amdi Boisen.

Annonce

»Formålet er at opleve, hvordan pre-schools 4-6 årige og nurseries 1-4 årige i Newcastle arbejder med at lære børn at lære, og hvilke effekter det har, at de har arbejdet med den tilgang til læring længe. Det skal give inspiration til arbejdet med 'At lære børn at lære' i Skanderborg Kommune,« siger Lone Amdi Boisen.

»Samtidig har dagtilbudslederne under turen god mulighed for fælles refleksion over, hvad de kan bruge inspirationen til, og hvordan de kan gå videre med at sætte det i værk i deres egne daginstitutioner, når de kommer hjem,« siger hun.

Turen er arrangeret i samarbejde med den engelske uddannelsesekspert James Nottingham og hans firma Challenging Learning. Det har hovedkvarter i Newcastle-området, og derfor er institutionerne her særligt langt fremme med at lære børn at lære.

Og det er netop ham, Skanderborg Kommune har etableret et samarbejde med, for at føre de nye teorier ud i praksis.

»Det er værd at bemærke, at Skanderborg Kommune er den eneste kommune i landet, der arbejder systematisk med synlig læring for førskolebørn,« siger Lone Amdi Boisen.

»Jeg har kun været her siden marts, men det har været fantastisk at opleve det store engagement blandt medarbejderne i de daginstitutioner, jeg har nået at besøge,« siger hun.

På Skanderborg Kommunes hjemmeside er der lavet en portal, der hedder 'Synlig Læring', hvor man kan læse om initiativer både på skole- og daginstitutionsniveau.

Holdet vender hjem igen fredag aften.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Østjylland

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce