Annonce
Aarhus

Børn skal lege, lære og lytte til hinanden

Blandt andet på Børnenes Jord kan man i dag, torsdag, fejre børnenes grundlovsdag. Foto: Jens Thaysen
Annonce

AARHUS: Skab, leg, lær og lyt til hinanden lyder opfordringen fra flere organisationer i Aarhus, der endnu engang står bag en "grundlovsdag" for børn, der skal gøres mere bevidste om retten til fællesskab og leg.

Arrangementet for byens børn foregår torsdag 31. maj - og alt så ikke på selve grundlovdag, der er 5. juni.

- Der står ikke noget i grundloven om børn. I stedet har vi taget FNs børnekonvention op for at fejre, at børn har rettigheder. Konventionen er vidtrækkende og taler både om ret til mad, tøj, et navn, et sted at bo, at kunne udtrykke følelser og have en stemme, fortæller Mette Bach Hansen fra Århus Forældreorganisation, der arrangerer dagen sammen med Århus Ungdommens Fællesråd, Red Barnet Ungdom Aarhus og KFUM og KFUK i Aarhus.

Kl. 10-14 er der på Børnenes Jord i Thunøgade 2A et tilbud for dem, der går i børnehave og indskoling. Her vil 70 pædagogstuderende fra VIA lave workshops, maling, leg, bål og spil med børnene.

De studerende hjælper også med kl. 14-20, når arrangementet for de større børn holdes i Midtbyklubben i Nørré Allé 30B. Her kan børn også deltage i et fælles kunstværk med kunsteren Mormor og deltage i debat om børns rettigheder.

En række fagforeninger og firmaer støtter og sponsorerer dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce