Annonce
Aarhus

Børn skal lege, lære og lytte til hinanden

Blandt andet på Børnenes Jord kan man i dag, torsdag, fejre børnenes grundlovsdag. Foto: Jens Thaysen

AARHUS: Skab, leg, lær og lyt til hinanden lyder opfordringen fra flere organisationer i Aarhus, der endnu engang står bag en "grundlovsdag" for børn, der skal gøres mere bevidste om retten til fællesskab og leg.

Arrangementet for byens børn foregår torsdag 31. maj - og alt så ikke på selve grundlovdag, der er 5. juni.

- Der står ikke noget i grundloven om børn. I stedet har vi taget FNs børnekonvention op for at fejre, at børn har rettigheder. Konventionen er vidtrækkende og taler både om ret til mad, tøj, et navn, et sted at bo, at kunne udtrykke følelser og have en stemme, fortæller Mette Bach Hansen fra Århus Forældreorganisation, der arrangerer dagen sammen med Århus Ungdommens Fællesråd, Red Barnet Ungdom Aarhus og KFUM og KFUK i Aarhus.

Kl. 10-14 er der på Børnenes Jord i Thunøgade 2A et tilbud for dem, der går i børnehave og indskoling. Her vil 70 pædagogstuderende fra VIA lave workshops, maling, leg, bål og spil med børnene.

De studerende hjælper også med kl. 14-20, når arrangementet for de større børn holdes i Midtbyklubben i Nørré Allé 30B. Her kan børn også deltage i et fælles kunstværk med kunsteren Mormor og deltage i debat om børns rettigheder.

En række fagforeninger og firmaer støtter og sponsorerer dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce