Annonce
Norddjurs

Børne- og ungdomsudvalgsformand beklager bestyrelsesformands afgang: - Ærgerligt, når vi er i gang med at styrke vores skoler

Mads Nikolajsen (SF), formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune mener, at kommunes ny skoleaftale, som alle partier står bag, er et skridt i den rigtige retning i styrkelsen af skolerne, og dermed den positive udvikling i lokalsamfundet. Foto: Norddjurs Kommune
Formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Norddjurs Kommune, Mads Nikolajsen (SF), mener, at man med den ny skoleaftale for en stund er kommet på forkant og ser frem til en styrkelse af folkeskolen i de kommende budgetforhandlinger.
Annonce

Norddjurs: Jan Salling, der indtil for nyligt har siddet som formand i bestyrelsen for Børneby Nord, langer ud efter politikerne i Norddjurs Kommune, som han mener igen vil til at ændre på skolestrukturen, kun et år efter der skete store ændringer på området med blandt andet en skolelukning, en flytning af en overbygning og en ledelsesmæssig sammenlægning af en lang række børnebyer.

Baggrunden er en ny aftale på skoleområdet, som alle partier i kommunalbestyrelsen indgik før ferien. Ifølge aftalen er partierne er enige om at prioritere skoleområdet i forbindelse med budgetforhandlingerne 2021, samtidig med at skoleåret 2020/2021 stabiliseres.

Stabiliseringen skal ske ved at tilføre 0,8 millioner kroner i 2021 til Børneby Midt og Børneby Nord, så det nuværende skoleår kan planlægges endeligt. Derudover afsættes der seks millioner kroner i 2021 til imødegåelse af et større antal afskedigelser på nuværende tidspunkt. De aftalte bevillinger udmøntes af Børne- og Ungdomsudvalget.

Annonce

Millioner skal sikre fastholdelse

Mads Nicolajsen (SF), der er formand for Børne- og Ungdomsudvalget, beklager Jan Sallings afgang som bestyrelsesformand, men er ikke enig med ham i udmeldingen om, at de ekstra bevillinger til skoleområdet er et lille plaster på et alt for stort sår.

- Vi er for en stund kommet på forkant. De 0,8 millioner er til håndtering af specialundervisningen, fordi Nord er kommet i klemme på grund af kommunalbestyrelsens beslutning om fordelingen af specialundervisningsmidler, så de skal bruges til at planlægge det nuværende skoleår endeligt, siger han.


Det er for at imødegå afskedigelser, altså ikke penge, der er sat af til at afskedige medarbejdere.

Formand for Norddjurs Børne- og ungdomsudvalg, Mads Nikolajsen (SF)


Derudover fastslår han, at de seks millioner er afsat for at fastholde lærere.

- Det er for at imødegå afskedigelser, altså ikke penge, der er sat af til at afskedige medarbejdere, som Jan Salling giver udtryk for i sin kronik i Amtsavisen, og det er vigtigt at pointere, at de bruges på fastholdelse, siger han.

Annonce

Ny situation med friskole i Ørum

Hvad angår befolkningsprognosen, der viser faldende børnetal, og som er en af begrundelserne for at kigge på skoleområdet igen, så mener Mads Nikolajsen heller ikke, at Jan Salling har ret i, at den ikke kan bruges til noget.

- Prognoser kan selvfølgelig være behæftet med usikkerhed, men det er bedre at have prognoser, end ikke at have prognoser, siger han.

Hvorvidt der skal laves om på skolestrukturen, vil Mads Nikolajsen ikke komme forsikringer om.

- Jeg kan ikke love, at der ikke kommer til at ske noget på skoleområdet. Der er eksempelvis en ny situation med friskolen i Ørum, men alt det skal vi se på, når vi skal i gang med budgetforhandlingerne straks efter ferien, siger børne- og ungdomsudvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Fællesråd vil beholde pukkelbump: - De er nødvendige, hvis hastigheden skal ned

Annonce