Annonce
Horsens

Børnefest for kronisk syge børn

600 børn og voksne besøgte børnefesten i Torsted sidste år - arrangørerne håber på mindst det samme antal i år. Privatfoto
Ildsjæle i Torsted holder for andet år i træk kæmpe børnefest til fordel for kronisk syge børn og Torsted Håndbold Ungdomsforening.

Horsens: Igen i år står initiativtager Pernille Holck i spidsen for børnefesten i Torsted, som på lørdag samler penge ind til alvorligt syge børn igennem Smilfonden, og hun håber, at festen vil blive en endnu større succes end sidste år.

- Der er plads til 800. Sidste år var vi 600, så det håber jeg, vi bliver igen. Når hele regnskabet er gjort op, så er mit håb, at vi kan give 30.000 kr. til Smilfonden og 30.000 kr. til Torsted Håndboldklubs ungdomsafdeling, siger hun.

- De her penge går til kronisk og alvorligt syge børn i Horsens og omegn. Det kan være julegaver eller fester på de børneafdelinger, hvor der ligger Horsens-børn. Vi har et tæt samarbejde med sygehusene og sygeplejerskerne, som udvælger børnene for os, siger hun og understreger, at Smilfonden hjælper alle de meget syge børn uanset diagnose.

Annonce

- Når hele regnskabet er gjort op, så er mit håb, at vi kan give 30.000 til SMILfonden og 30.000 til Torsted Håndbold Ungdomsforening.

Initiativtager, Pernille Holck

Det bedste fra begge verdener

Samarbejdet mellem Smilfonden og Torsted Håndboldklub er indgået, fordi initiativtageren er frivillig begge steder, og så fik hun ideen, at de to kunne supplere hinanden.

- Jeg bor i Torsted og er aktiv i håndboldklubben, samtidig med at jeg gerne ville gerne skrabe penge ind til Smilfonden, hvor jeg også er frivillig. Jeg tænkte over, hvordan jeg kunne få det bedste fra begge verdener. I Smilfonden har vi masser af gode kontakter, men mangler tit lokaler, og dem har vi i håndboldforeningen, fortæller hun.

Derfor slog hun kræfterne sammen, og de to haller bliver fyldt til bristepunktet med alt fra hoppeborge til tombola og en masse koncerter, når den store indsamlingsfest afholdes lørdag. Og Pernille Hock lover, at der er oplevelser, for alle aldre. For mens kendte musikere som Popsi & Krelle og Lummer Stue underholder de små, kan mor og far kan byde på alt fra vinsmagninger til håndboldbilletter i de mange auktioner mellem koncerterne.

- Vi vil have, at det bliver en familieoplevelse. Det skal være noget, man gør sammen, og hele familien skal gå derfra med en god fælles oplevelse.

Indtil videre har lokale virksomheder spyttet 70.000 kroner i projektet, som går til at afholde selve festen. Dertil kommer mindst 50 forskellige sponsorer og et hav af frivillige.

Børnefesten starter klokken 12 i Torsted-hallerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce