Annonce
Indland

Børnehave mødte ulven - og afbrød turen

Ulven er nu også set i Struer Kommune. Arkivfoto: Iris/Scanpix

Indtil nu er ulven ikke blevet set i Struer Kommune. Det er den nu - hele to gange på få dage.

RESEN: Indtil nu har Struer Kommune været ulvefrit, mens flere borgere i både Holstebro, Lemvig og Herning kommuner har haft ulven tæt på deres ejendomme, ligesom adskillige får blevet angrebet og dræbt af ulve.

Men onsdag formiddag blev den første ulv set i Resen. Det var personale og cirka 20 børn fra Resen Friskole & Naturbørnehave, som mødte ulven, da børnehavegruppen var på tur til en lille sø bag skolen.

- Ulven befandt sig mellem 30-50 meter fra børnene, og de voksne syntes, at det var mærkeligt, at ulven bare blev siddende og observerede dem. Den virkede ikke særligt skræmt, så de afbrød turen, fortæller kasserer Henrik Borg fra Resen Friskole & Naturbørnehave.

Sammen aften afsøgte han og yderligere tre fædre området med en schweizerlignende-hund, men dog uden at se hverken ulven eller spor efter den.

Bestyrelsen har skrevet ud til forældrene om episoden, men frygter ikke for børnenes sikkerhed i institutionen, eftersom legepladsen er hegnet ind. Bestyrelsen har heller ikke truffet nogen beslutning om at ændre på sin praksis med hensyn til ture ud af huset.

Annonce

Set igen to dage efter

To dage efter, fredag formiddag den 4. maj, er en ulv observeret på markerne mellem Resen by og Hedegårdvej.

De to ulve-observationer har sat tanker i gang hos friskoleformandens hustru, Lene Gravesen.

- Da ulven blev set omme i Nissum, tænkte jeg: Lad den blive der. Nu hvor det er rykket tættere på, og hvor jeg er ude at gå med hunden tre gange om dagen, så tænker jeg da: Hvornår mon jeg møder den?

Lene og Thomas Gravesen har tre børn, en pige på 11 og to drenge på henholdsvis seks og 13 år.

Er du nervøs for at lade dine børn være ude?

- Nej, ikke i dagtimerne, for der er marker hele vejen rundt, så sker altid noget - en traktor, der kører eller noget andet. Men børnene plejer at cykle til spejder hver onsdag, og her skal de igennem "æ hul". Det kalder vi det sted, hvor ulven er blevet set. Det er et sted på strækningen mellem Resen og Humlum, hvor der er skov til den ene side og mosen til den anden. Så hvis det fortsætter, så vil jeg overveje at køre dem til spejder, siger Lene Gravesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce