Annonce
Østjylland

Børnehus og hal kom under tag i Rosmus

Stort byggeri er startet ved Rosmus Skole. Børnehaverne i Tirstrup og Balle slås sammen i Rosmus Børnehus, og Rosmus Skole får egen træningshal og dropper at bruge Tirstruphallen.

Hal ved skolen skal spare børnene for kostbar tid i bussen. Børnehuset får plads til 86 børn.

Én fælles krans var det blevet til ved rejsegilderne på Rosmus Skole tirsdag over middag. Men der var ellers tale om en dobbelt begivenhed, da det blev fejret, at både det kommende børnehus og skolens nye træningshal nu er under tag.

Annonce
Stort byggeri er startet ved Rosmus Skole. Børnehaverne i Tirstrup og Balle slås sammen i Rosmus Børnehus, og Rosmus Skole får egen træningshal og dropper at bruge Tirstruphallen.

»For os på Rosmus Skole betyder det utroligt meget, at vi får vores egen træningshal. Det giver os mange flere muligheder for bevægelse og aktiviteter i skoletiden, og idrætsundervisningen vil få et ordentligt løft,« fortæller skoleleder Lars Robdrup, efter at flokken af håndværkere, politikere og skole/børnehavefolk har råbt længe leve og tre gange hurra for de to bygninger.

»Når man kun har to idrætstimer om ugen, betyder det meget, at man ikke bruger en tredjedel af tiden i bus, som vi har gjort, mens vi har benyttet Tirstruphallen,« siger han. Men der er også langt større visioner for at sætte stedets børn i bevægelse med leg og aktiviteter end blot i idrætstimerne.

»Det bliver langt mere fleksibelt med hallen lige ved hånden. Bevægelse kan tænkes ind i andre fag og i pauser, og hallen skal også benyttes af sfo-børnene og de små i børnhuset, ligesom den er åben for det lokale foreningsliv.«

»Hvis eksempelvis idrætsforeningen vælger at lægge aktiviteter her i forlængelse af skoledagen, kan de formentlig nå nogle børn, som ikke ellers er aktive idrætsudøvere,« gætter Lars Robdrup.

Som nabo til hallen ligger børnehuset, en næsten 900 kvm stor bygning, som beklædes med sort træ, når håndværkerne kommer så langt, og dermed kommer til at matche den sortgrå hal.

Det er fem år siden, børnehaverne i Tirstrup og Balle både ledelses- og bestyrelsesmæssigt blev lagt ind under Rosmus Skole. Den fælles ledelse fortsætter med det nye hus, der erstatter børnehaverne i de to andre landsbyer.

Som noget helt nyt etableres der et samarbejde med dagplejen om at stille fire pladser til rådighed som gæstedagpleje.

Bygningerne tages i brug efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce