Annonce
Horsens

Nu skal der uddeles skulderklap: Børnene elsker at spille på Anders' og Edins fodboldhold

Den seneste træning hos BUF Horsens' U10-hold kom anderledes fra start, end den plejer, da trænerne Anders Ehlert Nielsen (til venstre) og Edin Kandic blev overøst med chokolade, skulderklap og gruppekram. Foto: Morten Pape
Hver dag frem til jul deler Folkebladets læsere et skulderklap ud til en, som fortjener det. I dag går skulderklappet til Anders Ehlert Nielsen og Edin Kandic, der træner U10-fodboldspillere i BUF Horsens.

Horsens: Hvis Anders Ehlert Nielsen eller Edin Kandic er inviteret til familiefødselsdag samme dag, som deres U10-hold skal spille fodboldkamp, bliver der formentlig en tom plads rundt om fødselsdagsbordet.

De to trænere i BUF (Børne & Ungdomsfodbold) Horsens lægger nemlig så meget liv og sjæl i ungdomsfodbold, at de fortjener et skulderklap.

Det mener Tina Forsman, mor til Niclas på ni år, som går til fodbold i BUF Horsens. Hun troppede derfor op på Torsteds kunstgræsbane en kold eftermiddag sidst i november med favnen fuld af chokolade og flødeboller for at give de to mænd et skulderklap.

- BUF er en lille klub, der er afhængig af frivillige hænder, og i den forbindelse tager Anders og Edin sig af U10-holdet med alt, hvad det indebærer, siger Tina Forsman.

- De er fantastiske over for børnene. De vil have disciplin, men er også gode til at rose. De bruger en masse tid på planlægning, og de træner i al slags vejr næsten hele året rundt. Børnene elsker det, siger Tina Forsman.

Annonce

De er fantastiske over for børnene. De vil have disciplin, men er også gode til at rose.

Tina Forsman

Har fulgt holdet siden sandkassen

BUF Horsens blev etableret i 2010 på Sportsvænget i sydbyen som en fodboldklub, der satte udvikling højere end resultater.

Legen skulle være i fokus, og de traditionelle turneringsformater, hvor man risikerer at tabe stort mod et meget bedre hold, blev erstattet af træningskampe mod hold på samme niveau.

Ud af denne fodboldkultur udsprang Anders Nielsens og Edin Kandics sandkassefodboldhold med børn på tre-fire år, som de har fulgt frem til i dag, hvor det er et U10-hold med cirka 20 faste spillere.

- Og selvom det er børn på ni og 10 år, er træningerne tilrettelagt, og når de er til kamp, hepper Anders og Edin nogle gange så meget, at dommeren må tysse på dem, siger Tina Forsman og griner.

En glæde når noget lykkes

Det var to overraskede og glade trænere, der tog imod skulderklappet på Torsteds kunstgræsbane, der lægger grund til holdets træninger i vinterperioden. Et skulderklap, som blev suppleret af gruppekram og kampråb fra holdets 20 spillere.

- Det er dejligt at blive anerkendt, men vi gør det jo, fordi vi elsker fodbold, siger Anders Nielsen.

- Og det handler om, at det er en stor glæde, når man ser noget lykkes, og det er uanset, om det børn eller voksne, siger han.

Også trænerkollegaen Edin Kandic sætter pris på skulderklappet.

- Vi har fulgt de her børn, siden de gik til sandkassefodbold, og vi elsker at se den glæde, de får, når de spiller fodbold, siger han.

Giv et skulderklap

I december hylder vi dem, der gør noget ekstra for andre.

Har du et godt forslag til en, der har fortjent et ekstra skulderklap og en æske chokolade, så send det til abl@hsfo.dk. Mærk mailen "Skulderklap". Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Anders Ehlert Nielsen og Edin Kandic har været trænere for spillerne på U10-holdet, siden børnene spillede sandkassefodbold som tre-fireårige. Foto: Morten Pape
Det var to overraskede og glade trænere, Ander Ehlert Nielsen (til venstre) og Edin Kandic, der ved torsdagstræningen modtog et skulderklap for deres indsats som trænere for BUF Horsens' U10-hold. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce