Annonce
Kultur

Børnene elsker fantasy: Orlapris til Mirja fra Aarhus

Gunvor Ganer Krejberg takker for prisen for Mirja-bogen. Foto: Axel Schütt

Her bestemmer læserne selv, og det er børn. Fire priser og en ekstra delt ud på Dokk1 i Aarhus.

AARHUS: Aarhus fik en af de fire Orlapriser, der blev uddelt fredag. Men en af de to modtagere af prisen kunne ikke være der for at modtage den. Hendes heste var løbet ud af deres fold, og dem havde hun travlt med at få tilbage.

Bogen "Mirja - Drømmestenen" løb med prisen for "Flotteste bog at kigge i". Den er skrevet af århusianeren Gunvor Ganer Krejberg, mens illustrationerne er skabt af Rebecca Bang Sørensen, og de fik prisen i fællesskab.

"Mirja - Drømmesten" er en af de i alt fem bøger, der vil komme på Gyldendals Forlag i serien om fantasy-serien om Mirja. De tre er udkommet.

Gunvor Ganer Krejberg tog imod prisen ved seancen i Dokk1 i Aarhus. Rebecca Bang Sørensen skulle også have været der. Men fordi hendes heste var løbet ud af deres fold, og hun skulle have dem fanget ind, kunne hun ikke nå frem fra Sjælland, hvor hun bor nu.

Rebecca Bang Sørensen er vokset op på Djursland og har gået i Norddjurs Friskole, som hendes forældre var med til at starte. Hun har i sin opvækst boet i kollektiv, bofællesskab eller lignende.

De fik Orlapriserne


  • Flotteste bog at kigge i: 'Mirja - Drømmestenen' af Gunvor Ganer Krejberg og Rebecca Bang Sørensen
  • Bedste bog jeg blev klogere af: 'Guide til piger' af Sabine Lemire
  • Bogen, der fik mig til at grine: 'Bubbi - den talende hund' af Morten Münster og Merlin P. Mann
  • Den mest spændende bog jeg har læst: 'Hitman' af Peter Kroghol.

For første gang blev Orlas Ærespris uddelt. Den gik til Josefine Ottesen for sit brede forfatterskab, som både omfatter billedbøger, letlæsningsbøger, fantasyromaner, højtlæsningsbøger og historisk inspirerede romaner.

Uddelingen af Orlaprisen har været et af mange arrangementer i den nye litteraturfestival for børn, Albus International Festival for Børnelitteratur. Festivalen bliver arrangeret af Aarhus Kommunes biblioteker i samarbejde med blandt andre Statens Kunstfond.

Letlæsning på vej

Gunvor Ganer Krejberg tog imod prisen og var glad for den.

- Det er det største, fordi læserne, børnene, har stemt os ind på førstepladsen, siger hun, der også er på vej med en serie letlæsningsbøger.

- Tre er skrevet, og der kommer flere, men hvor mange ved vi ikke endnu, siger prisvinderen, der også her arbejder sammen med Gyldendal.

Orlaprisen er børnenes helt egen. De nominerer deres yndlingsbøger og vælger til sidst, hvem der skal modtage prisen. DR har uddelt Orlaprisen siden 2005 i samarbejde med Kulturministeriet og Undervisningsministeriet.

I år har børn fra hele landet nomineret bøger i kategorierne 'Flotteste bog at kigge i', Bedste bog jeg blev klogere af', 'Bogen, der fik mig til at grine' og 'Den mest spændende bog jeg har læst'.

I alt havde børnene sendt 135 titler ind til nominering, og af dem har en bogkyndig jury - bestående af både børn og voksne - nomineret fem bøger i hver kategori. Til sidst har børnene stemt på deres favoritter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus

Sygeplejerskerne strejker: De første aflysninger er på vej til patienterne

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce