Annonce
Østjylland

Børnene er hallens fremtid

Jesper Markfoged (t.v.) og Leif B. Pedersen har sat sig op på spinningcyklerne. De er dog begge faste brugere af hallen. Inspektøren er med på et morgenhold i fitness-rummet tre gange om ugen, og formanden spiller og træner håndbold. Foto: Søren E. Alwan

Hou Hallen kan ikke overleve udelukkende på idrætsaktiviteter. Heldigvis er Hou Hallens Venner klar med en hjælpende hånd.

Annonce
»Der er ikke noget mere pragtfuldt end at se 20 unger inde på halgulvet,« siger halinspektør Leif B. Pedersen.
Det varmer hans hjerte, at den gamle inspektørbolig ved siden af hallen er bygget om og lejet ud til Børnehuset Sommerfuglen. Det betyder nemlig, at børnene af og til kommer ind i hallen.
»Vi har fået lov til at bruge deres faciliteter, når de er ledige,« siger Helle Richardy, der sammen med Sara Jensen ejer Børnehuset Sommerfuglen.
Det private børnehus udvidede i juni fra 10 til 20 pladser og rykkede ind i huset ved siden af hallen. Det hele er så nyt, at frivillige fra hallen stadige arbejder på at gøre legepladsen helt færdig.
Hou Hallens formand Jesper Markfoged er også glad for, at børnene får lov at bruge halgulvet. Børnehuset betaler husleje, og det bidrager til, at hallen bedre kan klare sig. Desuden får børnene og deres forældre et forhold til hallen og begynder måske at bruge den, hvis de ikke gør det i forvejen.
Annonce

Brug for indtægter

»Det vigtigste er, at vi har faste indtægter fra fitness, juniorklubben og dagplejen, det gør det lettere at budgettere. Vi vil gerne have faste indtægter, da det bliver sværere og sværere at leje halgulvet ud,« siger Jesper Markfoged.
Ligesom mange andre haller i mindre lokalsamfund er brugen af halgulvet - og dermed indtægterne - faldet gennem årene.
Leif B. Pedersen har 35 års erfaring som halinspektør, og han kan berette om en voldsom udvikling.
Annonce

Børn bliver kørt rundt

»Der er sket ekstremt meget. Folk vil selv bestemme, hvornår de vil dyrke deres idræt. Før var man knyttet til idrætsforeningen i den by, man boede i. I dag kører forældrene deres børn rundt, hvis de vil det. Og hvis børnene hellere vil spille computerspil, så gør de det,« siger halinspektøren.
I 2008 lavede idrætsforeningen i Hou en brugerundersøgelse, som bl.a. førte til en udvidelse af hallen med fitnessafdeling, nye lokaler til juniorklub, multirum og legerum.
»Kommunen talte om at flytte juniorklubben, men så fandt vi en ordning, så vi kunne beholde den i hallen,« siger Jesper Markfoged.
Han drømmer om en fremtid, hvor hallen kan klare sig uden penge fra Hou Hallens Venner, der står bag den årlige havnefest og en række andre aktiviteter. En fremtid, hvor hallens økonomi kan hvile i sig selv.
»Vi er opmærksomme på at være klar til fremtiden. Vi vil gerne udvide, så vi får flere kurser fra bl.a. DGI. En af vores drømme er at få noget ekstra til gymnasterne, f.eks. en springgrav eller en springbane. Og Leifs største ønske er at vi får nogle værelser,« siger Jesper Markfoged.
»Ja, så vi får nogle overnatningsmuligheder. Det skal bare være nogle simple, billige værelser, så vi kan trække nogle aktiviteter hertil. Hvis vi ikke gør det, så ender vi som mange forsamlingshuse rundt om er endt,« tilføjer Leif B. Pedersen.
Annonce

Venner betaler lamper

Hallen er netop ved at få skiftet de gamle lamper til LED-lys, som kan spare en del penge i strøm. Det er også Hou Hallens Venner, der bekoster udskiftningen.
»Der er rigtig mange ting, jeg gerne vil have lavet. Men jeg er nødt til at kigge på kontoen,« konstaterer halinspektøren, inden han går ud for at stege frikadeller i cafeteriet til dagens ret.
350-400 personer forventes at komme til den 25 års-jubilæumsfest, Hou Hallen holder lørdag 29. oktober kl. 17.30-01.30.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Måtte springe for livet: Nøgen kvinde forsøgte at køre betjente ned

Annonce