Annonce
Norddjurs

Børnene var på ski: Taxa kørte forgæves en hel uge til bosted

Arkivfoto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix
Regningen for de tomme taxature er havnet hos Norddjurs Kommune.

Grenaa: Mandag i sidste uge kørte taxachauffør Susanne Kæmpe forgæves til Grenaa. Det samme skete tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. Hun skulle hente to børn i Grenaa og køre dem til deres specialskole i Allingåbro, som hun plejer at gøre. Hun vidste, de var på skiferie, men alligevel blev hun sendt dertil fem dage i streg. Det skriver TV2 Østjylland.

- Jeg meldte allerede første dag ind til Midttrafik, at jeg var kørt forgæves, og at de var på skiferie. Men deres bosted havde ikke afmeldt turene, siger Susanne Kæmpe til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Jeg kunne så ringe til Midttrafik hver dag, og min chef fik penge fra Norddjurs Kommune hver dag, for at jeg kørte forgæves.

Annonce

Pengene smuldrer væk

Den absurde situation fik Susanne Kæmpe til tasterne. Hun kunne være glad for, at hendes vognmand fik penge for at køre uden elever, men hun er forarget over situationen.

- Norddjurs Kommune har i den grad brug for pengene. De fem taxature er måske småpenge, men mange bække små, siger Susanne Kæmpe om baggrunden for opslaget på hendes Facebook-væg:

- Og så er jeg og mange andre, kan jeg se på Facebook, stødt over, at pengene ser ud til smuldre væk.

Norddjurs Kommune har betalt for, at Susanne Kæmpe er kørt fra sin vognmand på Djursland og til Grenaa.

- Jeg gik ikke efter omtale, men lavede opslaget for at råbe politikerne op. Det er lykkedes, siger hun.

Forstår forargelsen

Hos Norddjurs Kommune lægger formanden for børne- og ungdomsudvalget, Mads Nikolajsen (SF), sig fladt ned.

- Der er sket en klar fejl på bostedet, hvor børnene bor. Her har man ikke afmeldt turene, siger han og fortsætter:

- Vi har fået afmeldingerne fra Midttrafik, men skolen vidste heller ikke med sikkerhed, at børnene ikke kom i sidste uge.

Norddjurs Kommune har nu indskærpet over for det kommunaltejede bosted, at en lignende situation ikke skal gentage sig.

- Jeg kan godt forstå, at folk bliver stødt, for de ture koster mange penge. Og dem kunne vi godt bruge til andre ting, siger Mads Nikolajsen til TV2 Østjylland.

Han har ikke en præcis oversigt over, hvad de fem ture uden elever har kostet, men han forsikrer, at han kun har hørt om det ene tilfælde, hvor der er sket en klokkeklar fejl.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce