Annonce
Aarhus

Børnenes Aarhus: Find legepladser i dit lokalområde

Instagramprofilen Børnenes Aarhus viser dig legepladser rundt omkring i Aarhus Kommune og kommer med gode tips til, hvilke du skal besøge. Foto: Privat/Børnenes Aarhus

Camilla og Michael Frederiksen var trætte af altid at rende på de samme legepladser med deres to børn på tre og fem år, og besluttede sig derfor for at oprette en instagram-profil, hvor de kan dele inspiration til legepladser i byen.

AARHUS: De fleste børnefamilier kender sikkert scenariet. Det er lørdag, ungerne er rastløse og udenfor skinner solen. Perfekt vejr til at tage på legepladsen i. Problemet er bare, at alle legepladserne i området er udforsket til hudløshed. Ungerne gider dem ikke.

Det scenarie kunne 26-årige Camilla Frederiksen og hendes mand, 31-årige Michael Frederiksen, i hvert fald nikke genkendende til. De var godt og grundig trætte af altid at rende rundt på de samme legepladser på Trøjborg i Aarhus, hvor de bor, og besluttede sig derfor for at pakke bilen og køre ud i byen. Her åbenbarede den ene lille perle af en legeplads sig efter den anden, og parret besluttede sig for at åbne en profil på det sociale medie Instagram, så de kunne dele legepladserne rundt om i Aarhus Kommune med andre børnefamilier.

- Der er så mange fine legepladser rundt omkring i byen, som ikke er særlig nemme at finde, hvis man ikke ved de, at de er der. Ideen er, at helt almindelige børnefamilier skal kunne gå ind på profilen og blive inspireret af legepladserne, fortæller Camilla Frederiksen.

Annonce

Der er så mange fine legepladser rundt omkring i byen, som ikke er særlig nemme at finde, hvis man ikke ved de, at de er der.

Camilla Frederiksen

Drømmer om en hjemmeside

Profilen Børnenes Aarhus oprettet og det første opslag blev lagt op på instagram i starten af april. Pr. dags dato er der 49 opslag og profilen har 1508 følgere. Camilla og Michael Frederiksen bestræber sig op at lægge noget op mindst én gang om ugen, men meget gerne flere. De har begge en ambition om at få lagt så mange af Aarhus Kommunes legepladser op som overhovedet muligt.

Børnenes Aarhus har udover en Instagram-profil også en profil på facebook, hvor parret deler oplevelser målrettet børnefamilier rundt omkring i bybilledet. Lige nu er Camilla og Michael Frederiksen meget tilfredse med de to profiler og antallet af følgere, men drømmen er, at Børnenes Aarhus på sigt skal udvides med en hjemmeside.

- Det ville være fedt med hjemmeside, hvor børnefamilier kan gå ind og se alle legepladser i byen - og eventuelt med en søgefunktion, så man endnu nemmere kan finde legepladser, siger Camilla Frederiksen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce