Annonce
Aarhus

Børnenes Kontor: Der er et stort behov for julehjælp i år

Mon der er LEGO-gaver i årets julepakker fra Børnenens Kontor? Foto: Axel Schütt
Hos Børnenes Kontor i Aarhus oplever de, at der er et stort behov for julehjælp. De ved endnu ikke, om det er stigende i forhold til sidste år. Men kommer der flere ansøgninger end i 2018, er de klar til at skaffe ekstra ressourcer.

AARHUS: Knap 400 familier søgte om julehjælp hos Børnenes Kontor i Aarhus sidste år.

Ansøgningsfristen for dette års julehjælp er 1. december, så den daglige leder i Aarhus, Hanne Lange, har endnu ikke tallene for 2019. Hun regner dog med status quo.

- Det er svært at svare præcist på, hvor mange, der søger om julehjælp i år, men vi forventer nogenlunde det samme antal, siger Hanne Lange til Århus Stiftstidende.

Selvom der ikke nødvendigvis kommer flere ansøgere end sidste år, kan Hanne Lange i sit daglige virke mærke, at der er et stort behov for julehjælp - både i Aarhus generelt men også gennem specifikke henvendelser til Børnenes Kontor.

- Lige for tiden vrimler det ind med opringninger om muligheden for julehjælp samt hjælp til selve ansøgningsprocessen. Hertil skinner det igennem i vores allerede modtagne ansøgninger, at der er et stort behov for julehjælp. Mange af ansøgerne er endda flove over at søge om hjælp, siger hun.

Annonce

Alle godkendte får hjælp

For at blive godkendt til at modtage julehjælp fra Børnenes Kontor kræver det, at ansøgeren er enlig forsørger, har bopæl i Aarhus Kommune, har børn og en lav indkomst. Ansøgningen skal indeholde bilag af ens selvangivelse samt en kopi af barnets/børnenes sygesikringskort. Hvis man lever op til kravene, og når at få sendt ansøgningen afsted i tide, er man garanteret julehjælp.

- Vi har ikke et loft for antal pakker, vi sender ud. Alle godkendte ansøgere får en julepakke. Hvis vi for eksempel får 700 ansøgninger, skaffer vi ekstra ressourcer gennem vores sponsorere og diverse indsamlinger, lyder det fra den daglige leder.

Mad og gaver

Julehjælpen fra Børnenens Kontor indeholder mad til selve juleaften og de efterfølgende juledage. Her kan man endda specificere, om man ønsker julemad med eller uden svinekød. Men julen er ikke kun mad, for der skal også julepynt og gaver til.

Julepakken vil derfor også indeholde oppyntning og gaver til børnene, som for eksempel kan være bamser og legetøj. Selve julepakken regnes med at blive delt ud 20. december, så maden ikke når at blive dårlig til de hyggelige juledage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce