Annonce
Aarhus

Børnenes Kontor: Der er et stort behov for julehjælp i år

Mon der er LEGO-gaver i årets julepakker fra Børnenens Kontor? Foto: Axel Schütt
Hos Børnenes Kontor i Aarhus oplever de, at der er et stort behov for julehjælp. De ved endnu ikke, om det er stigende i forhold til sidste år. Men kommer der flere ansøgninger end i 2018, er de klar til at skaffe ekstra ressourcer.
Annonce

AARHUS: Knap 400 familier søgte om julehjælp hos Børnenes Kontor i Aarhus sidste år.

Ansøgningsfristen for dette års julehjælp er 1. december, så den daglige leder i Aarhus, Hanne Lange, har endnu ikke tallene for 2019. Hun regner dog med status quo.

- Det er svært at svare præcist på, hvor mange, der søger om julehjælp i år, men vi forventer nogenlunde det samme antal, siger Hanne Lange til Århus Stiftstidende.

Selvom der ikke nødvendigvis kommer flere ansøgere end sidste år, kan Hanne Lange i sit daglige virke mærke, at der er et stort behov for julehjælp - både i Aarhus generelt men også gennem specifikke henvendelser til Børnenes Kontor.

- Lige for tiden vrimler det ind med opringninger om muligheden for julehjælp samt hjælp til selve ansøgningsprocessen. Hertil skinner det igennem i vores allerede modtagne ansøgninger, at der er et stort behov for julehjælp. Mange af ansøgerne er endda flove over at søge om hjælp, siger hun.

Annonce

Alle godkendte får hjælp

For at blive godkendt til at modtage julehjælp fra Børnenes Kontor kræver det, at ansøgeren er enlig forsørger, har bopæl i Aarhus Kommune, har børn og en lav indkomst. Ansøgningen skal indeholde bilag af ens selvangivelse samt en kopi af barnets/børnenes sygesikringskort. Hvis man lever op til kravene, og når at få sendt ansøgningen afsted i tide, er man garanteret julehjælp.

- Vi har ikke et loft for antal pakker, vi sender ud. Alle godkendte ansøgere får en julepakke. Hvis vi for eksempel får 700 ansøgninger, skaffer vi ekstra ressourcer gennem vores sponsorere og diverse indsamlinger, lyder det fra den daglige leder.

Annonce

Mad og gaver

Julehjælpen fra Børnenens Kontor indeholder mad til selve juleaften og de efterfølgende juledage. Her kan man endda specificere, om man ønsker julemad med eller uden svinekød. Men julen er ikke kun mad, for der skal også julepynt og gaver til.

Julepakken vil derfor også indeholde oppyntning og gaver til børnene, som for eksempel kan være bamser og legetøj. Selve julepakken regnes med at blive delt ud 20. december, så maden ikke når at blive dårlig til de hyggelige juledage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

AGF sagde nej tak til nosserne

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Annonce